Промоции

Как да съчетаем мебелите в хола?

Как да съчетаем мебелите в хола?

Холът е едно от централните места във всеки дом. Това е стаята, където прекарвате голяма част от деня си и искате тя да ви носи приятно усещане за уют и спокойствие. Един от основните фактори, който ще ви помогне да постигнете желаната хармония е обзавеждането. Едновременно с това обаче, изборът на стилове, модели, цветове и дизайни е толкова огромен, че понякога човек може напълно да се изгуби. Затова в тази статия сме подбрали няколко практични съвети как да съчетаете мебелите в хола, така че да комбинирате собствените си естетически възгледи с професионалните норми на интериорния дизайн. Гарантираме ви, че тази комбинация ще бъде повече от успешна.

 

Какво да бъде цялостното излъчване на хола?

Ремонтът на дома или смяната на обзавеждането ви дава чудесната възможност да изградите уютното пространство, за което винаги сте си мечтали. Докато стоите в празната стая, е най-подходящият момент да си представите как искате да изглежда вашия хол.

Не е нужно да начертаете цялостен план на стаята. По-скоро започнете с основни неща като: какво усещане искате да излъчва стаята? Какъв стил да изберете - модерен и луксозен, удобен и минималистичен? Каква да бъде цветовата гама? Добре е да имате отговори на тези въпроси, преди да се впуснете в купуване на мебели и декорации.

  

Избере акцент и изградете дизайна около него

Съчетаването на мебелите в хола прилича на реденето на пъзел. Първата стъпка винаги е да започнете от някъде. За целта, изберете мебел, която да е основен акцент в стаята. Наистина открийте тази идеална мебел, която ви харесва, която отговаря на вашия индивидуален стил и разбиранията ви за комфорт.

Обикновено в повечето случаи, акцентът в хола е диванът. Неговата визия трябва да бъде забележителна и привличаща вниманието. Той трябва да бъде достатъчно голям, за да побере цялото семейство, затова е добре да помислите за разтегателен диван. Също така, обърнете внимание и на удобството, защото ще ви е необходимо, когато се излежавате на него през дългите уикенди. Практичността също е важна - ако често имате гости, осигурете допълнително място за спане, като изберете разтегателен диван.

След като сте решили какъв да е моделът и цветът на дивана, лесно ще продължите да надграждате обзавеждането. Изберете мебели в подобен стил, цветове и материали, които се съчетават хармонично.

 

 

 

 

Балансът на цветовете е важен

Професионалистите в интериорния дизайн отделят голямо значение на цветовете. Това никак не е случайно, тъй като те имат силата наистина да преобразят пространството. Един нагледен пример за това е, че светлите цветове правят обектите да изглеждат по-големи, а тъмните - смаляват пространството. Това е един лесен трик, който да приложите, ако искате визуално холът да изглежда по-голям.

Още един трик, който ще ви помогне лесно да съчетаете обзавеждането, е да балансирате искрящите цветове с неутрални такива. Използвайте ярките или пастелни тонове, там където искате да поставите акцент - диванът, килимът, декорацията и т.н. Избягвайте да използвате твърде много цветове, тъй като това може да затрудни съчетаването на мебелите. Вместо това създайте цветова схема от максимум 3-5 цвята и се придържайте към тях.

 

Експериментирайте с различни материали

Изборът на различни материали е важен, тъй като те създават различни усещания. Те са чудесна възможност да поставите акцент и да надградите интериора. Например, диванът може да бъде от нежно кадифе или от гладка кожа. Стъклото създава по-модерен и луксозен вид, а дървото - по-естествено и уютно излъчване. Затова експериментирайте и открийте съчетания, които се допълват и ще разнообразят обзавеждането.

 

 

Готови модули или единични решения?

Един от изборите, които стоят пред вас, когато обзавеждате хола - е дали да изберете модулни системи или да потърсите единични решения. Тук няма правилен отговор. Това зависи изцяло от вас. Предимствата на модулните системи е, че ви позволяват лесно да съчетаете отделните елементи. Така не се налага да се притеснявате дали сте съчетали добре цветовете и материалите.

Да изберете отделно всяка мебел, от друга страна, ви дава възможност да развихрите въображението си и сами да изградите дизайн, който кореспондира с вашия стил и отговаря на всичките ви изисквания.

 

 

 

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода