Промоции

Модерно и практично антре в дома

Модерно и практично антре в дома

Първото впечатление е изключително важно. Ето защо трябва да положите и специални усилия за пространството, което ще приветства вашите посетители в дома ви. Независимо от размера си, входното антре на жилището е много важно. Именно тези няколко квадратни метра ще „дадат тон“, ще създадат първо впечатление и ще събудят първите емоции у всеки, който прекрачва прага на дома ви, но също така и у вас.

Домът е мястото, което трябва да ни носи естетическа удовлетвореност и уют. Ето защо сме ви подготвили няколко съвета как да обзаведете антрето, за да бъде то практично и модерно.

Визия и практичност

Както при всички помещения в дома, обзавеждането на антрето трябва внимателно да се планира от гледна точка на външен вид, но и от гледна точка на функционалност.

Буферна зона между интериора и екстериора, антрето трябва да изпълнява няколко функции и следователно да бъде подходящо оборудвано. Коридорът е мястото, което бавно въвежда вашите гости в дома ви и обикновено изпълнява функцията на преходна част между другите помещения.

Как да обзаведете голямо антре?

Някои антрета, особено големите, могат да се превърнат в съвсем различна стая. Като се погрижите да запазите част от нея за входната функция, като отделите пространството, а останалата част от антрето може да има друго призвание. Много хора пренебрегват декорацията в тази част на дома, но благодарение на нея ще внесете уют и ще покажете своя личен стил.Новата колекция картини може цялостно да промени помещението и да му придаде характер.

Портмантото ще ви позволи да поставите ключовете при пристигане у дома, а и ще разполагате с огледало, за да направите последна проверка на тоалета си при напускане на дома. За да направите голямото антре по-приветливо, не се колебайте да изберете по-тъмен цвят за стените или фототапет. Освен че ще му придадете уют, ще дадете и индивидуалност.

Съвети за обзавеждане на малко антре

Повечето антрета са сведени до простата си роля на място за движение и предлагат много малко пространство. Въпреки това е важно да имате предвид, че ще ви трябва място, където да оставите ключовете и пощата си при пристигането, преди да свалите палтото си, което също ще трябва да приберете. Така че планирайте място със закачалка за връхни дрехи, ако нямате място да поставите допълнителен гардероб и рафт със закачалки, или портманто. И накрая, не забравяйтестилни огледала. Огледалата са известни с това, че внасят дълбочина и светлина в помещението. Ако правилно ги позиционирате, ще постигнете невероятен визуален ефект, който ще превърне входното антре в кокетно пространство.

Какво оформление да изберете за вашето антре?

В декорацията не е важно само боядисването на стените. Оформлението също е от голямо значение. Нека започнем с монтажа на първата ви мебел за антре - закачалката. Тя ще има голямо значение не само в декорацията на вашето пространство, ако имате място, но и бързо ще бъде оценена, защото е практична. Наистина, това ще бъде от полза при съхранението, както и за внасянето на ред у дома.

Когато говорим за практичност, очевидно се сещаме за портманта. Има тенденция да се завръщат на мода. В зависимост от пространството, с което разполагате, ще имате избор между модел за стенен монтаж или по-внушителен свободностоящ, който предлага възможности за съхранение  и на вашите обувки, например.

Не на последно място, доброто количество светлина, благодарение на красив полилей или стенна лампа, ще завърши със стил вашия декор. В зависимост от вашия таван, можете или да изберете полилей или плафон, който ще осигурява светлина отгоре, или да изберете стенна лампа, която ще ви дава приятна светлина отстрани. Настолната лампа е друг вариант, който ще осигури топлина в антрето. Настолна лампа торс сива ще има освен практична, но и декоративна цел.

Светлите цветове създават повече пространство

Основното правило е - Светлите нюанси създават пространство. Тъй като подовата част обикновено е малка и тясна, трябва да я планирате в светли цветове. Те са класика и подхождат на всяка интериорна концепция и определено няма да ви омръзнат. Стаята изглежда просторна и оптически разширена. Можете да подсилите този ефект с огледало. Придава на коридора повече дълбочина и е идеалното място за неговото поставяне - за да огледате тоалета и визията си преди да излезете навън.

Тъмните цветове внасят шик и елегантен завършек

Мистериозни и елегантни, ако размерът на стаята го позволява. Поради тази причина тъмните цветове на стените като черно, антрацит или тъмно синьо са по-подходящи за големи и просторни коридори.

Искате ли да поставите силни акценти с тъмен цвят на стената в коридора? Тогава трябва да включите ярки контрасти в обзавеждането си. Можете да постигнете това, например с ярки декоративни аксесоари или вази със свежи цветя. Те не само миришат добре, но и ще омекотят хладния ефект на стаята.

Антрето е помещението в дома, което често се пренебрегва, но всъщност то има голямо значение за интериора. Ето защо внимателно планирайте и разгледайте наличните варианти, преди да вземете крайно решение. Съобразете цветовата схема и стила на обзавеждането на останалата част от дома ви, за да бъде плавен преходът между помещенията. В нашия уебсайт ще откриете стилни, модерни и практични мебели, които ще направят жилището ви красиво, но в същото време и изключително практично.

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода