Промоции

  • СКРИН
    КОМОД MADDOX

    РАЗМЕРИ: 136/41/82см. ЦВЯТ: КОРПУС-...

    289,00 лв 392,00 лв

Тенденции в интериора за 2023

Тенденции в интериора за 2023

С навлизането в новата година е време да се замислите за това и кои интериорни тенденции ще бъдат популярни през 2023 година. Светът на интериора непрекъснато се променя и това, което някога е било смятано за тенденция, бързо може да се окаже архаично. С началото на новата година е време да погледнем напред към това, което ни очаква като новости и тенденции през нея. 

Възможностите са безкрайни, когато става въпрос за трендовете в интериорния дизайн за 2023 година - от смели цветове и естествени елементи, до нови за времето ни материали и многофункционални мебели. В тази статия екипът на Napredak сме подбрали едни от ключовите тенденции за 2023. 

Смесване на епохите в обзавеждането 

Трендът за комбиниране на модерни елементи и такива от миналото е изключително актуален през последните няколко години, като през 2023 година ще се разгърне още повече. В дома си може да инкорпорирате интересни модернистични визии с класически старинни мебели и декорация. 

Може да декорирате дома си с елементи от повече от един периоди. По този начин ще персонализирате вътрешното пространство, смесвайки решения от различни епохи. Абстрактно и модерно изкуство, за да контрастирате с мебели в античен стил, като по този начин ще направите дома си интересен и вълнуващ. Столовете, напомнящи средата на миналия век биха могли да добавят нотка пикантност към традиционния диван в хола. Богато украсен античен полилей може да допълни пространство, което е декорирано с модерни щрихи, като внесе изцяло нов дух – изисканост в модерната визия. 

Пасторалните (провинциални) шарки и буколичните произведения на изкуството, със сигурност ще добавят поетична нотка към интериора. Винтидж стила е изключително популярен през последното десетилетие, тъй като внася определена доза уют в забързаната градска среда. Ето защо и през тази година няма намерение да напуска интериорния подиум и ще бъде един от ключовите „гости“. 

Интегриране на смела цветова палитра 

Една от най-големите тенденции е използването на смели цветове и текстури. Много собственици на жилища избират ярки, жизнени цветове, за да създадат жива и приветлива атмосфера в домовете си. С помощта на цветовете можете да създадете енергично и привлекателно пространство, което ще пробуди интересен у всеки, който престъпи прага на дома ви. 

Богатите ювелирни тонове, като изумрудено зелено и сапфиреносиньо, са особено популярни и изглеждат чудесно в съчетание с елегантни, модерни мебели. Цветовете, напомнящи скъпоценните камъни, успокояващите зелени и сини, и земни тонове. 

През последните няколко години неутралните цветове бяха превзели изцяло сцената, като през 2023 година ще станем свидетели на завръщането на ярките и смели цветове в интериора.   

Отворените пространства са за предпочитане 

Използването на отворени пространства в интериорния дизайн набира все по-голяма популярност и се превръща в основна тенденция през следващите 12 календарни месеца. Отворените пространства създават усещане за ефирност и свобода и могат да направят помещението да изглежда много по-голямо. Отворените пространства най-често се постигат чрез използването на по-малко стени, което позволява на естествената светлина да навлезе в помещението. Тази тенденция е особено популярна при модерните и минималистичните дизайни, където може да се използва за създаване на привлекателна и успокояваща атмосфера. 

Естествената светлина – основен фокус през 2023 

Осветлението също е важен аспект на интериорния дизайн и се наблюдава тенденция за използване на повече естествена светлина в дома. Естествената светлина създава усещане за благополучие и може да се използва за подобряване на атмосферата в стаята. Интегрирането на големи прозорци в домовете е изключително популярна тенденция през тази година, а и защо не? Естествената светлина може да подобри значително вашия сън, концентрация, както и настроението ви. Също така ще допринесе за възприемането на витамин D. 

Експериментирайте с осветителните тела у дома 

Често осветителните тела са подценявани, а всъщност могат да се превърнат във фокусна точка в интериора на вашия дом. Експериментирайки с различни размери, модели, височини и пропорции може да постигнете невероятни резултати, които са достойни за страниците на едни от най-популярните интериорни списания. 

Отговаряйки на актуалните за годината цветове, може да използвате шапка за настолна лампа с акцент на жерави. Без никакво съмнение този интериорен елемент ще се превърне във фокусна точка и прекрасен елемент, около когото може да бъдат подбрани останалите мебели и цветове в стаята. 

Използването на естествени материали, като дърво и камък, също може да се използва за отразяване на светлината и създаване на по-мека, по-приветлива атмосфера. Това са само няколко от тенденциите в интериорния дизайн, които ще наблюдаваме тази година. От отворените пространства, до естествените материали - има много начини да добавите нотка стил и индивидуалност в дома си. С малко креативност можете лесно да създадете пространство, което е едновременно привлекателно и стилно. Екипът на Napredak се старае винаги да предлага на своите клиенти разнообразие от стилове и цветове, като основната ни цел е при нас да откриете това, което ще внесе в дома ви личния почерк и уют. Разгледайте наличните артикули в сайта ни и не се колебайте да се консултирате с нашия екип, ако имате въпроси. 

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода