Промоции

Как да изберете подходящата холна маса за вашия дом?

Как да изберете подходящата холна маса за вашия дом?

Често се случва точно холът да бъде любимото местенце у дома. Това е мястото, където отмаряме с книга в ръка или любим филм. Там, където прекарваме безброй часове с любимите си хора. И това са малко от причините защо трябва да отделим специално внимание на дневната. Диванът, декорацията, цветовете. Но нека не забравяме и холната маса. Тя е важен елемент в дизайна на това помещение, и поради тази причина заслужава поне толкова внимание, колкото и диванът.

Холната маса трябва да бъде, както функционална, така и естетична. Може или да създава контраст, или да действа като общата свръзка в дизайна на хола ви. Има много неща, с които трябва да сте наясно, когато избирате подходящата холна маса за всекидневната. Затова ние от Napredak ще ви представим няколко трика как да изберете правилната холна маса за вашия дом.

Каква да бъде височината на холната масичка?

При избора на холна маса е важно да имате предвид височината ѝ. Добро правило за избора на този елемент от обзавеждането - плотът на холната масичка трябва да бъде изравнен с височината на седалката на дивана. Затова препоръчваме вашата маса да има минимална височина от 40 см. Но това основно зависи от предназначението ѝ във вашия дом.

Характерно за холната маса е, че е ниска, но ако искате да можете да се храните там, трябва да изберете холна маса, която е малко по-висока. Ако случаят е такъв, трябва да изберете масичка за кафе, която е с 5-10 сантиметра по-висока от височината на сядане на дивана.

През годините сме виждали тенденции с всичко - от много ниски и широки маси за кафе, до високи и тесни такива. Каквото и да изберете, разбира се, зависи от вас и какво подхожда най-добре на вашия декор. Ако искате да можете лесно да регулирате височината, тогава трябва да изберете масичка с такава възможност - така ще имате кътче, което е подходящо за всеки повод и отговаря на тенденциите на времето.

Каква да бъде формата на холната масичка?

Холната маса се предлага във всякакви форми и цветове. Всичко зависи от това кой стил най-добре подхожда на вашия дом и останалата част от декора. Изберете класическа масичка за кафе, която поддържа вашия стил и действа като обща нишка във всекидневната. Вижте кои мебели и материали са съобразени в хола и изберете маса в същия стил.

Можете също така да създадете стилна визия в хола, като изберете холна маса, която съответства на формата на вашия килим под нея. Ако пък искате да разчупите стила и да създадете динамика и контраст в хола, трябва да изберете холна маса, която да се откроява. Ако всекидневната ви е съставена от много остри ръбове като телевизор, библиотека и рафтове, можете да изберете кръгла маса, за да се разделите с многото на брой правоъгълни форми в стаята.

Обърнете внимание и на малките детайли, когато избирате правилната форма за вашата холна маса. Уверете се, че се съобразявате с пространството около нея. Ако то е прекалено тясно, може да е предимство да изберете кръгла маса, тъй като е по-лесно да я заобиколите, без да има шанс да се ударите в остър ръб. Разгледайте различни видове и моделихолна маса онлайн, и си спестете часове обикаляне по магазините.

Колко големи трябва да бъдат масите за кафе?

Размерът на вашата холна маса зависи до голяма степен от това колко голяма е вашата всекидневна, както и зоната до дивана. Помислете колко места има вашият диван и колко от вас седят около масичката. Ако обичате да събирате гости на чаша кафе или да гледате филм на дивана, можете спокойно да изберете няколко маси за кафе. От тази страна можете да съберете масите в една по-малка маса и да ги превърнете в няколко, когато има гости. Затова помислете за желаната функция, която трябва да има вашата холна маса и за колко души трябва да има място, преди да изберете подходящата за вашата дневна.

Как да декорирате масичка за кафе?

Холната маса има много централно място във всекидневната и следователно е очевидна опция за стилен интериор. Декорирайте масичката си за кафе, за да придадете индивидуалност в хола. Създавайте фини изрази с вази, лампи, свещи, скулптури или книги. За да избегнете холната маса да изглежда разхвърляна, съберете декоративните си елементи върху поднос или ги поставете заедно в центъра ѝ.

Ако искате да поставите повече неща на масата, добър съвет е да надграждате на височина. Украсете холната маса с вази с различни височини или поставете декоративен елемент върху любимите си книги, служещи за декорация. Нямате нужда от много неща, за да създадете перфектната визия. Съчетайте различни елементи, които придават индивидуален щрих на вашия дом.

Може да се каже, че холната масичка е допълнение към дневната, което трябва задължително да присъства. Това допълнение дава завършен вид на вашия хол. Ние от Napredak вярваме в личния стил на всеки наш клиент и поради тази причина може да разгледате разнообразието от продукти, на които сме заложили, в нашия онлайн магазин.

Тагове: холна маса

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода