Промоции

Нощните шкафчета в спалнята - декоративен елемент или практична мебел

Нощните шкафчета в спалнята - декоративен елемент или практична мебел

Спалнята е помещението в дома, в което прекарваме най-голяма част от своето време. Леглото е фокусната точка във всяка спалня, но вярваме, че има и още няколко елемента, които допълват цялостната визия, като едно от тях е именно нощното шкафче. То традиционно се използва, за да бъде спалнята ви по-подредена и организирана. Нощна лампа, книгата, която четете в момента, това често са наличните върху нощното шкафче предмети. С помощта на нощното шкафче всичко необходимо е на една ръка разстояние. В тази статия сме ви подготвили повече информация за тази практична мебел, която завършва визията на всяка спалня.

Кратка история за нощното шкафче

Знаете ли, че всъщност нощните шкафчета са част от концепцията в обзавеждането на спалнята от векове? Начинът, по който се е наричало преди време е „нощна масичка“ или „комод“, и може да се срещне още през 1770 година. Тогавашната функция е била там да се държи нощното гърне, което хората са използвали, тъй като все още на този етап е имало външни тоалетни и е нямало канализация. Веднага, след като канализацията е била достъпна в много градове, следователно и нощните гърнета не са били необходими. Практиката обаче остава и съвсем скоро се разпространява все повече и повече като комодът се завръща към оригиналната си функция.

Функционалност и красиво допълнение

Модерните нощни шкафчета наподобяват предшествениците си по много начини. Въпреки, че може да са оборудвани с множество актуализирани функции като пространства за управление на кабели или станции за зареждане, нощните шкафчета все още служат с подобна цел като тази на по-ранните си предци, а именно да организират спалнята и да я направят по-подредена и красива.

Подходящите нощни шкафчета могат да се превърнат в невероятно допълнение за вашата спалнята, като може да избирате между най-различни варианти. С чекмедже, с отворено пространство или с вратички, нощното шкафче е практична мебел, която ще внесе ред. Спалнята е място, където никога пространството не е достатъчно. Често там съхраняваме много от нашите вещи – малки принадлежности, завивки, спално бельо.При двойно легло масата се поставя от всяка страна. Изработени от същите материали, такива маси в комбинация с подходящо легло образуват оптична цялост.

Трябва ли да имате две нощни шкафчета в спалнята?

Според принципите на фън шуй спалнята трябва да има две нощни шкафчета, тъй като това създава баланс и симетрия. Плюс това, това добавя място за съхранение и позволява на всеки човек в спалня за двама да има собствено нощно шкафче. Ето и някои от предимствата на това да разполагате с две нощни шкафчета:

  • Симетрия – Две нощни шкафчета от двете страни на леглото са по-естетически издържани поради баланса и симетрията, които създават. Тъй като леглото е централната точка на спалнята, трябва да го поставите на място, което оформя цялото пространство. С поставянето на две нощни шкафчета отстрани на леглото се получава равновесие и симетрия в пространството и спалнята става по-приятна за окото.
  • Пространство за съхранение – Нощното шкафче не е просто декоративен елемент, то има и функционални цели. Това е чудесна опция за съхранение, където може да поставите своите вещи. Може да използвате и повърхността отгоре, за да поставите нощна лампа. Ако нощното шкафче има чекмеджета, в тях може да съхранявате книгите си или всичко, което смятате, че ще ви бъде необходимо наблизо. Ако разполагате с две нощни шкафчета, най-просто може да кажем, че ще имате повече място за съхранение, а и с партньора ви няма да има нужда да се съобразявате с това дали другия иска да чете книга, например. Наличието на две шкафчета ще ви помогне да организирате вещите в спалнята, а няма да се налага и да споделяте пространството помежду си.
  • Достъпност – Ако имате партньор, то с наличието на две шкафчета ще може да използвате равноправно това до вас. Всеки разполага с различни нужди и следователно различни вещи, необходими преди сън. А по този начин няма да има нужда от „борба“ за това от чия страна ще бъде нощното шкафче.
  • Фън шуй естетика – Ако сте от хората, които се интересуват от фън шуй, то знаете, че най-важните неща са балансът и потокът на енергия. Поставяйки едно нощно шкафче, ще преобладава Чи енергията и ще доведе до дисбаланс. Друго нещо свързано с фън шуй е, че трябва да имате двойки предмети в спалнята, привличащи любов и подсилващи взаимоотношенията.

В нашия уебсайт има разнообразие от модели нощни шкафчета, които биха допринесли за безупречната визия на най-сакралното помещение в дома ни – спалнята. Екипът на МебелиNapredak ви съветва в спалнята да заложите на по-минималистично обзавеждане и да избягвате технологиите. Спалнята е място за почивка и възвръщане на силите, а колкото повече картини, декорации, ярки цветове има в наличност, толкова повече се активизира и човешкия мозък. Разгледайте наличното в сайта ни обзавеждане, като не забравяйте, че екипът ни винаги е насреща за консултация.

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода