Промоции

Ценни съвети при обзавеждането на спалня

Ценни съвети при обзавеждането на спалня

Домът е нашата крепост, а спалнята е неговото светилище. Тя е онова райско място, което в края на дългия ден ви осигурява местенце, където да избягате от всичко, намиращо се навън и да се насладите на пълна почивка. Може да се каже, че спалнята е едно от най-важните места в дома ви. Създаването на среда, която да ви осигурява качествен сън и почивка, като в същото време е естетически приятна за окото и съчетаваща в себе си тенденциите в интериорния дизайн.

През годините спалнята се превръща в място за експерименти от страна на едни от най-добрите архитекти и интериорни дизайнери. Знаете ли, че прекарвате 1/3 от живота си в сън? Ето защо трябва да помислите внимателно за това как точно да оптимизирате и обзаведете пространството, осигуряващо почивка на тялото и ума ви. В този материал нашият екип е подготвил за вас едни от най-важните правила за обзавеждане на спалня.

Основен фокус

Със сигурност, не ви изненадваме, но това е именно леглото. Това е фокалната точка на вашата спалня. Веднъж, след като сте избрали и правилното легло, може да организирате останалата част от интериора. Имате множество варианти, между които да направите своя избор.

Винаги имайте предвид общия размер на помещението. Ако спалнята е прекалено малка, заложете на по-малък размер легло. За да се отпуснете максимално, трябва да планирате разумно пространство около своето легло.

Първата стъпка от всеки план за спалнята очевидно е разположението на леглото. Уверете се, че има лесен достъп до него и от двете страни. Дори в по-тесни пространства, това ще създаде илюзията за по-голямо помещение и баланс.

Тапицираните легла с механизъм са чудесна опция за създаване на уют. За да не затрупвате помещението с допълнителни мебели като скринове и шкафове, нашият екип ви съветва да изберете модел с ракла. В нея може да приберете завивки, спално бельо, или пък дрехи от изминалия сезон.

Матракът – подобрете качеството на съня си

Матракът е една от най-важните инвестиции, които правим, обзавеждайки дома си. Именно поради тази причина и бихме искали да запазим неговото добро състояние за дълъг период от време. Замисляли ли сте се, че матракът ви е един от най-употребяваните продукти в дома ви, което прави грижите за него изключително важни, за да удължите неговия експлоатационен период. Според статистиките човек прекарва между 7 и 11 часа в леглото ежедневно. Ако се грижите добре за матрака си, то той ще ви върне услугата.

Един от най-лесните начини да запазите първоначалното състояние на матрака е с помощта на протектор за матрак. Той е чудесна опция за предпазването на състоянието и чистотата на матрака, като в нашия сайт ще откриете различни опции.

Изберете подходяща цветова палитра

Има две водещи философии за това кои цветове са най-подходящи за спалните. Някои дизайнери, смятат че неутралната и успокояваща цветова палитра е идеална, защото помага да се създаде релаксираща атмосфера, каквото е и целта на вашата спалня. Нашият екип препоръчва цветове като бледо синьо, зелено и светло жълто, чието присъствие допринася именно за това.

От друга страна, някои дизайнери ще предложат да създадете акцентираща стена с ярки цветове или тапети със разнообразни шарки, които да служат като акцент. Ако вече имате мебели и аксесоари, изберете цвят на стената, който ще я допълни и след това добавете свързани или монохромни цветове, когато добавяте аксесоари. Свързаните цветове се намират един до друг на цветното колело, докато монохромните цветове са в една гама.

Добавете уют и топлина

Ако не искате да акцентирате чрез стените, добавете цвят, използвайки различни цветове текстилни аксесоари и декорация. Най-добрият аспект на този подход е, че можете лесно да промените декора, когато ви омръзне сегашният вид на вашата спалня.

В спалнята има богат избор от много различни варианти, всеки от които ви дава възможност да експериментирате – чаршафи, завивки, кувертюри, килими, завеси, възглавници.

Текстилът ви дава още една възможност да добавите измерение към интериорния дизайн на основната спалня. Има богато разнообразие от текстури и платове, с които да експериментира и да придавате различна визия на спалнята – коприна, кадифе, вълна, филц, козина и т.н. Този тактилен елемент може също да увеличи визуалната привлекателност на декора или да наложи специфична концепция.

Добавете зеленина

Много често в спалнята липсват растения, но поправете тази грешка. Растенията са чудесен начин да внесете живот в спалнята, и като цяло в интериора. Има много растения, които са подходящи за нея, като подпомагат пречистването на въздуха и повишават неговото качество, което допринася за здрав и спокоен сън.

Не забравяйте, че спалнята е едно от най-простите и семпли помещения в дома. В нашия онлайн магазин ще откриете множество варианти за вашето спокойно местенце. То трябва да бъде вашето убежище в края на деня – комфортно, успокояващо, мястото, където да възстановите силите си.

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода