Промоции

Как да постигнем минимализъм в интериора?

Как да постигнем минимализъм в интериора?

Минимализмът е многозначителен термин, който обхваща много области от нашето познание, което в историята е влизало в контакт с архитектурата, дизайна, литературата, киното, музиката и много други сфери на изкуството. Все по-често обсъждана тема е и се внедрява успешно в интериорния дизайн, каквато тема е и днешната ни статия.

 

Първо, художник като Франк Стела излага “Черните картини” през 1959 г. и предлага новия начин на мислене и живот на изкуството: срещу елитарната тенденция за разбиране на произведението на изкуството. Именно след него и неговите последователи се разпространява толкова много, че да достигне дори до дизайна на мебели и цялостната архитектура на много домове. В тази статия ще ви дадем полезни съвети, които може да внедрите в дома си още днес, за да постигнете минимализъм, който ще ви освободи място, а и ще създадете по-модерна визия във вашия дом.

 

Разчистете всяка част от вашия дом

Започнете, като дадете старт на голямото разчистване на всички стаи в апартамента ви, къщата или пък дори вилата. Започва още от входа на апартамента: какво привлича вниманието ви, щом прекрачите прага? Почистете и сложете всичко в ред, а след това вече може и да се замислите за цялостен ремонт на помещението или поне закупуване на нови мебели.

 

Разчистването на мебелите ще ви помогне да разберете какво наистина ползвате най-много и също така ще може да премахнете онези мебели, които запълват пространството ви и дори не можете да предприемете решение да закупите нови. В сайта ни Napredak.com ви очаква голямо разнообразие от качествени мебели и декорации, които ще ви помогнат да създадете един по-уютен дом, който ще бъде с модерния минималистичен вид, ако предприемете съветите в следващата точка от статията.

 

Как да създадете минимализъм в интериора?

Препоръчваме ви да започнете с опознаване на мебелите, декорациите и детайлите, които се поставят в домовете с подобна визия. Една от добрите практики е да започнете само с два цвята - единият да е основен, а другият да е свързван с декорацията и детайлите.

 

Спрете се на белия цвят, с който се работи лесно и може да създавате много разнообразни визии за вашия дом. Другият цвят може да бъде тюркоазен, маслено зелен и телесните цветове. Изберете вашите мебели и след това започнете с декорирането, като влизайки в категорията “декорации” ви очакват свещи, свещници, картини, рамки, албуми, вази, декоративни цветя, часовници, огледала и още много. Именно тях може да внедрите във вашия дом за повече стил и минималистична визия.

 

Представете си дом в бяло и бежово, подреден, чист и уютен, в който са поставени за акцент няколко свещи, добре подбрани картини и стилни вази с декоративни цветя. Истинска идилия! Постигането на подобна визия започва с разчистването на стари вещи и подбирането на нови. Лесно ще намерите вашите нови любимци в сайта, а при нужда може да се консултирате със специалистите ни, които ще ви предложат идеи за реализиране и някои добри съвети за вашия дом.

 

Бъдете благодарни за това, което имате

Преди всичко една от радостите, които минимализмът може да ви даде като начин на живот, е удовлетворението. Когато сте почистили апартамента от различни предмети, когато сте избегнали множеството мебели и декорации, когато сте успели също така да преоцените личните си отношения, ще почувствате онова прекрасно усещане за лекота, която само няколко неща могат да ви дадат.

 

Желанието да възприемете минимализма като начин на живот е много личен избор, който ви поставя пред много трудности и безизходици, но накрая сте удовлетворени и благодарни. Когато успеете да стигнете до края на пътуването си, ще разберете колко стъпки напред сте направили към самоуважението и правилно обособеното място в дома ви.

 

Доверявайки се на стилно и минималистично обзавеждане ще се почувствате по-леки и по-стабилни, ще спестите енергия, а също и много пари. Ще можете да претегляте всеки свой избор, както икономически, така и релационно. Започнете с опознаване на сайта ни и подберете правилно вашите нови придобивки, които ще паснат идеално на вашия дом. Не забравяйте декорирането, което ви препоръчваме да съобразите цветово с останалите елементи в стаята или целия ви дом.

 

Вашият дом е важно да бъде мястото, на което ще се чувствате спокойни, удовлетворени и ще можете да си почивате ефективно. Направете промените, за които мечтаете отдавна още днес и им се наслаждавайте със семейството и приятелите си.

 

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода