Промоции

  • КОМОД
    КОМОД EZRA

    КОМОД С 5 ЧЕКМЕДЖЕТА РАЗМЕРИ:...

    129,00 лв 259,00 лв

Как да изберем подходящ диван за дома?

Как да изберем подходящ диван за дома?

Покупката на нов диван за хола е дългосрочна инвестиция за комфорта на цялото семейство, както и за изграждане на уютна атмосфера у дома. Затова е важно добре да обмислите тази покупка, така че да бъдете сигурни, че ще се наслаждавате на удобен и красив диван, който ще подхожда на вашия интериор.

Предвид огромното разнообразие от различни форми, размери, цветове, материали и т.н. изборът на подходящ модел отначало може да се стори трудна задача. Не бързайте да се отказвате, защото в тази статия сме ви подготвили няколко практични и доказано работещи съвети, с помощта на които да изберете подходящ диван за вашия дом. Вижте кои са те:

Преценете правилните размери

Едно от първите и най-важни действия, които трябва да направите, е да помислите колко голям да бъде диванът. Ако изграждане интериора на вашия дом от нулата и все още не сте избрали останалото обзавеждане, това ви дава повече свобода на избор.

Влезте в празната стая и се опитайте да си представите къде би се позиционирал най-добре диванът. Той традиционно е една от най-големи и в този смисъл централни мебели в интериора. Така че е практична идея да изберете къде да го сложите и след това да наредите останалите мебели около него, за да получите по-добра хармония.

След като сте избрали къде да бъде разположен, вземете точните размери на това пространство и потърсете модел, който да пасне в тях. Ако пък холът ви е напълно обзаведен, а вие искате само да смените стария диван, тогава сте по-ограничени и трябва да потърсите модел, който да се позиционира на мястото на стария.

Какъв тип диван да изберете?

Този избор до голяма степен зависи от вашите нужди, както и от пространството, с което разполагате.

В случай, че разполагате с малко пространство, диваните с две седящи места са практична алтернатива. Компактните им размери ги правят подходящи дори за най-малките всекидневни, но едновременно с това могат да осигурят нужния уют и комфорт.

Модулните дивани, които позволяват различни възможности за сглобяване също биха могли да са чудесно допълнение към хола ви, с цел да оползотворите пространството по най-добрия начин.

Не на последно място клик-клак разтегателните дивани пък могат да ви осигурят допълнително място за спане, когато посрещате гости, например.

Цветовата палитра е от значение!

Разбира се, когато говорим за интериорни решения, няма как да пропуснем един важен аспект - цветовете. Важно е вашият нов диван да кореспондира хармонично с останалата част от обзавеждането в стаята. Неутралните и земни тонове често са най-предпочитани, защото лесно се адаптират към пространството и се съчетават добре с много и различни цветове. Те са винаги актуални, заради своята практичност, което е още един голям техен плюс. Особено имайки предвид, че обикновено диваните се използват в продължение на години.

Ако ви се струват прекалено скучни имате два вариантa. Единият е да ги допълните с цветни декоративни възглавници или дори одеяла, които са много комфортен аксесоар за студените дни. Вторият вариант, разбира се, е да бъдете достатъчно смели и да изберете цветен диван или дори такъв със забележителен десен.

Не пренебрегвайте удобството и качеството

Последно, но не и по значение, не жертвайте вашето удобство и не правете компромиси с качеството, само заради визията на дивана. Това е една от най-често използваните мебели във всеки дом и няма нищо по-приятно от следобедна дрямка или гледане на телевизия, докато се излежавате върху комфортен и приятен диван.

След всичко казано до тук, вече знаете кои са най-важните фактори при избора на диван. Сега е време за пазаруване. Разгледайте и изберете от стотиците модерни предложения, които ще откриете в онлайн магазина на Мебели Напредък!

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода