Промоции

5 идеи за обзавеждане на малък апартамент

5 идеи за обзавеждане на малък апартамент

Малкият апартамент трябва да бъде изключително добре обмислен, за да се оптимизира всеки квадратен метър. Когато сте на прага на нов дом, а той е с минималистичен размер, трябва следвате някои прости съвети, които ще ви помогнат да го превърнете в уютно и приятно място. Така ще го превърнете в дома, където ще създавате спомени и ще се радвате на спокойствие и топлина.

Научете как да оптимизирате пространството, да създадете приятна атмосфера, да направите правилния избор, без да нарушавате бюджета ви, с нашите  5 идеи. Те със сигурност ще ви дадат посока и ще ви помогнат в мисия нов дом.

Оптимизирайте пространствата

Вземете рулетка и измерете всеки ъгъл на апартамента си. Дали на стената, която сте искали да запълните с хубав дизайнерски диван, е твърде къса? Преразгледайте избора си и изберете по-подходящ модел, който ако е разтегателен, може да ви спести и нуждата от спалня. Така ще имате мебел, която успешно ще изпълнява две функции и ще ви пести място.

 

След като придобиете по-добра представа за наличното пространство, ще можете да си представите различните възможности за оформление. За да се възползвате максимално от пространството, трябва да помислите за модулни мебели, които ще ви спестят място във всяка стая.

Сгъваемо бюро или такова, скрито в ниша, сгъваема маса в хола или кухнята, красива етажерка на стената или разтегателен диван - не липсват хитри варианти за съхранение, но все пак трябва да помислите за това.

Етажерка без гръб, която разделя хола от спалнята и пропуска светлината е една чудесна идея за такива малки пространствата, а и освен функционална, може да бъде и красива.

Избор на цветове

Изберете светли цветове, които визуално ще увеличат пространството. След като основният светъл цвят  бъде нанесен, ще е лесно да добавите и ярки цветове в декорацията, което ще освежи вида на апартамента. 

Имайте предвид, че студените цветове - като виолетово, зелено или синьо - са така наречените "бягащи" цветове. Те не привличат вниманието и са склонни визуално да “свиват” помещението.

Неутралните цветове - бяло, сиво, бежово  и всички техни производни, както и топлите цветове - червено, оранжево, кафяво и т.н. - създават впечатление за увеличаване на помещението.

Можете да сложите килим и завеси в ярки цветове, които ще контрастират на светлите стени и ще създадат изключително красив и стилен вид на дома ви.

Визуална игра с огледала и светлина

Друг начин за придаване на перспектива и мащаб на стаята е използването на огледала по стените. Най-често използваният инструмент за създаване на илюзия за голямо пространство е именно огледалото. За да се създаде такава илюзия обаче, то трябва да бъде стратегически разположено. Трикът е огледалото да отразява светлината от прозореца.

Друг важен декоративен детайл е използването на множество източници на осветление, за да се обособят пространствата в апартамента ви, като същевременно се адаптират към различните дейности, които ще извършвате.

За повече пространство, поставете всичко на мястото му

След като сте предвидили всичко необходимо за интериорния дизайн, е време да се настаните, като започнете с пренасянето на вещите. Бъдете методични при разопаковането: действайте стъпка по стъпка, намерете място за всеки предмет, от спалнята до банята.

Друг съвет за съхранение: не претрупвайте стаите и винаги оставяйте достатъчно място за движение. Трябва да мислите за апартамента си като за място, където можете да поканите семейството и приятелите си, а не като за уютно гнездо, в което никой не може да влезе.

Креативност

Има още един начин да придадете индивидуалност на новия си дом: очевидно е "Направи си сам" проектите! Вероятно имате  стари вещи, предмети или мебели, които са ви омръзнали. Или дори предмети или мебели, дарени от вашите приятели и роднини, за да ви помогнат да се преместите.

С малко въображение и търсене на вдъхновение в интернет ги рециклирайте, за да се впишат в новия ви дом. Това ще ви даде и идеи за персонализиране на мебели, които са в добро състояние, функционални, но с твърде неутрален стил за вашия вкус. Създайте интериор, който отразява вас и в който се чувствате добре!

 

Тагове: мебели

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода