Промоции

Бохо стил в обзавеждането

Бохо стил в обзавеждането

Бохо стилът е една от горещите тенденции в интериора и определено има с какво да привлече вниманието. Той води началото от Франция през XIX в и по-конкретно е вдъхновен от начина на живот на парижките бохеми. Тази общност на артисти, писатели и общественици отхвърля традиционните норми и  порядки и поставя креативността на пиедестал. Така несъзнателно те поставят началото на едно ново течение в интериорния дизайн, което и днес се радва на изключително много поддръжници. 

Единственото правило при бохо стилът е, че няма правила, затова и често интериорните дизайнери го описват като “подредена бъркотия”. Този еклектичен по своята същност стил ви позволява да развихрите въображението си и да опитате да съчетаете мебели и декорации, които на пръв поглед изглеждат несъчетаеми. 

Този стил е изключително подходящ за хората, които харесват този бохемски начин на живот, също и за онези, които харесват комфорта и удобството и искат домът им да отразява тяхната личност. 

Ако и вие искате да превърнете дома си в истинско бохемско царство, ето някои полезни и интересни идеи как може да го направите. 

Изберете подходящата цветова палитра 

Вероятно ви е направило впечатление, че в последните години неутралните тонове господстват в интериорните тенденции. Добрата новина за почитателите на цветните комбинации е, че бохо стилът обича да бъде шарен и забавен.

Традиционен избор са тонове като рубинено, смарагдово, златно и т.н. Разбира се, напълно възможно е да създадете бохо интериор, в който преобладават земните тонове, ако такава е вашата естетика. Комбинация на бяло с кремаво или пък черно и дърво са също възможни опции, към които да се насочите и да създадете една по-изискана бохо визия. 

Комбинирайте и съчетайте различни шарки 

Шарките са отличителен елемент на този интериорен стил. Нищо не крещи бохо повече от килими с различни шарки и текстури. Те създават комфортна атмосфера и придават индивидуалност на вашия дом. Напластяването на килими с различни цветове и шарки е запазена марка на бохо стила. Ако решите и вие да я приложите, трикът е да изберете килими, които са със сходна плътност и дебелина. Това е много полезно от гледна точна на комфорта ви. Що се отнася до съчетаването на цветове и шарки, тук имаш пълната свобода да експериментирате.

Всеки предмет има своята история 

Бохо черпи вдъхновение от онези авантюристи и пътешественици, които са обиколили интересните кътчета на света и са събрали ценни съкровища, които да отнесат вкъщи. Разбира се, не е нужно да обиколите света, за да декорирате дома си. Днес имате възможност да откриете интересни декорации, като възглавници, нетрадиционни рамки за картини и други произведения на изкуството, табуретки, цветни одеяла, плетени маси и т.н. в магазините за мебели. 

За бохо стила са традиционни и различни ръчно направени декорации, като макрамета, плетени одеяла, кошници, картини и т.н. Ако обичате “направи си сам” проектите, спокойно бихте могли да инкорпорирате вашето изкуство във бохо интериора. В случай, че се съмнявате в своята сръчност, бихте могли да подберете творци, които харесвате и да закупите техни произведения. 

Добавете зеленина в дома 

Една от характеристиките на бохо стилът, която го прави толкова уникален е това, че той е съсредоточен единствено върху вашето собствено удобство и уют. Той е много личен и много свързан с начина на живот на собствениците на дома. Целта на този стил, за разлика от много други, не е насочен към това да впечатли околните. А един от достъпните и лесни начини да направите дома си да се усеща по-комфортен и по-бохо е като добавите истински зелени растения. Те придават много повече свежест във всяко пространство. Още по-интересно е, ако се спрете на висящи растения, които да окачите на плетени цветарници или пък да оставите да се спускат по стените ви. 

Не пропускайте да разгледате онлайн каталога на Мебели Напредък или да посетите магазините ни, за да откриете вдъхновение за вашия дом, независимо от стилът, в който сте решили да го обзаведете! 

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода