Промоции

Актуални тенденции и цветове в интериора за 2022 година

 Актуални тенденции и цветове в интериора за 2022 година

Новата година е време за промени. Ако една от целите, които сте си поставили за следващите 12 месеца е да обновите дома си и да го превърнете в едно още по-уютно кътче, в което цари стил и приятна атмосфера, то непременно трябва да се запознаете с актуалните тенденции и цветове в интериора през 2022.

Както винаги, тенденциите са силно повлияни от глобалните събития, които променят ежедневието на хората по целия свят. Без съмнение, в последните  години пандемията е събитието, което оказва най-силно влияние върху живота на хората. Именно затова през 2022 г, основната цел на модерното обзавеждане е да осигури повече комфорт, спокойствие и уютна обстановка вкъщи.

Специално за вас, в тази статия обобщаваме част от най-интересните трендове, които ще превземат интериорния свят с гръм и трясък. Научете повече за тях и нека те ви вдъхновят да освежите визията на вашето жилище.

Успокояващите цветове, които създават уют

 Както вече ви загатнахме, актуалните тенденции в обзавеждането са насочени към това да превърнат вашия дом във вашата крепост - мястото, което се чувствате най-добре и което ви осигурява нужното спокойствие и уют. Цветовете имат силно влияние върху начина, по който човек се чувства. Различните нюанси могат да са успокояващи, потискащи или пък да концертират вниманието ви.

Затова интериорните дизайнери през 2022 посочват, че ако искате да сте в крак с тенденциите, добра идея е да заложите на приглушените тонове, които създават хармонично и меко излъчване в цялостния интериор.

Такива цветове са светло пастелно зелено и синьо, например, които естествено се срещат в природата. Жълтото също ще бъде на мода. Тук обаче не говорим за яркото и привличащо погледите жълто, а за един по-дискретен и приглушен цвят, наречен слънчево жълто. Топлото кафяво и неутралната бежова гама също са на почит в интериора, създавайки усещането, че сме по-близо да природата и нашия естествен хабитат.

Вдъхновение от природата

Еко стилът набра значителна популярност през изминалите години и се превърна в тенденция, която по всичко личи няма да си тръгне скоро.  Ако трябва да обобщим с една дума, това е природа. Всякакви мебели, повърхности и декорации, които са инспирирани от околната среда, ще намерят достойно място в дома ви. Идеята е именно заради повечето време, което прекарвате вкъщи, да преоткриете връзката си с природата, която носи усещане за сигурност и спокойствие.

Дървени мебели или плетени такива от ратан, например, ще допринесат за естественото излъчване на интериора. Що се отнася до различните повърхности вкъщи, освен на дърво, може да заложите на камък, керамика, както и на вечно актуалния мрамор. Що се отнася до килими, пердета, завивки и т.н., опитайте се да заложите на естествени материи, като памук, лен, вълна, коприна, които освен, че са много красиви, са стилни и устойчиви.

Бонусът е, че нищо в природата не е перфектно, така че може да си позволите и обзавеждането ви да не бъде такова. Бонус съвет, който ще ви дадем, е да добавите истински растения. Няма да повярвате колко много уют могат да създадат няколко саксии с красиви цветя.

Една стая - няколко предназначения

Тази тенденция се наложи от новата реалност, към която всички трябваше да се приспособим. Затова и никак не е учудващо ще статиите с повече от едно предназначения се превръщат в тенденция. Спалня съчетана с мини фитнес или хол в комбинация с офис кът. Да, бюрото или масата, превърната в работно място, вече не е изненадваща гледка за никого.

Тук най-важното е да помислите как визуално да разделите двете пространства, но едновременно с това да запазите хармонията. Параваните се завръщат на мода, за да ви осигурят нужното спокойствие. Килимите или домашните библиотеки с книги, също помат да послужат като визуален разделител на пространството, но по-един много деликатен начин.

Кожените мебели - стилен акцент за вашия хол

Кожените мебели и кресла отдавна са доказали своята практичност, а през 2022 г. Те се завръщат в пълния си блясък. Те носят със себе си ненадминато усещане за стил в комбинация с елегантност и устойчивост. С правилната поддръжка коженият диван в хола може да ви служи вярно в продължение на години. Ако искате да сте в крак с тенденциите, забравете за тъмните дивани в студени цветове. Кожен диван в топъл кафяв цвят е едно отлично интериорно решение.

Превърнете своя дом в най-уютното място на света! Разгледайте актуалните предложения в каталога на Мебели Напредък и поръчайте лесно онлайн.

Тагове: тенденции 2022

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода