Промоции

Есенните тенденции в интериора през 2021

Есенните тенденции в интериора през 2021

Есенният интериор през 2021-ва година е уютен, топъл, излъчващ хармония и най-важното: все по-близък до природата. Така най-правилно бихме могли да обобщим съвременните тенденции в интериора за есенния сезон тази година. Но за всички, плануващи ремонт или реновиране на домашната обстановка, вероятно по-полезно би било да им обърнем по-детайлно внимание, а освен това и да загатнем какви ще са актуалните модели мебели, видовете подходяща декорация за отделните помещения и изобщо да споделим няколко практични и вдъхновяващи идеи.

Цветовете в интериора на есен 2021

Истината е, че в цветово отношение домът е доста пъстър и приветлив тази есен. Опциите ви за освежаване на хола, спалнята или кухнята са много и без кой знае какви ограничения. Разбира се, преобладават земните тонове и всички нюанси на бежовото и кафявото. Те обаче служат по-скоро за фон. На този фон дизайнерите съветват да сте смели с елементите, които добавяте за украса. Те препоръчват да заложите на ярко лилавото до пурпурно, крещящо зелено до мораво, но защо не и меко прасковено и слънчево жълто, което да ви напомня за отишлото се вече лятно настроение.

Какви мебели ще са актуални тази есен?                                               

И тук еко вълната и естествените материали вземат превес. Модерните и популярни мебели през есенния сезон тази година ще са изцяло изработени от натурални материали и текстури. Преобладава масивното дърво, но също така и моделите, изработени от рециклирани материали.

Изключително подходящи за есенния интериор са меката дамаска, както и разчупените форми по стените. Те дават възможност за креативна подредба на интересни декори, включително и такива, изработени от естествени материали. Популярни също така са и мебелите в рустик и минималистичен скандинавски стил. Прокрадват се и японската нотка, която дава тон за съчетание между ретро елементи и модерни семпли линии. Фокусирайте се върху  сгъваемите и мебелите с платформи, в случай че жилището ви е малко. Така ще създадете един функционален и компактен интериор.

Винтидж декорът – чудесен акцент за есенния интериор тази година

На фона на изчистените линии и функционалната подредба било то в японски, или скандинавски стил, имате пълното право да се доверите на въображението си, когато дойде време за декорацията. А какво по-добро от винтидж стила, когато искате да разчупите семплия и твърде елегантен интериор?
Дизайнерите препоръчват плетивото, елементите от плюш, дантела и дори порцелана от времето на вашите баби и дядовци. Между другото, интериорът напоследък придоби по-широки измерения и от професионално направление се превърна в любимо хоби за домашно практикуване. Пандемията ни напомни колко важна е връзката с дома и отключи креативните заложби у много скрити таланти.
В тази връзка, интериорните специалисти приветстват и всяка хендмейд декорация в холната обстановка, но също така и в романтиката на вашата спалня или в кухнята. Идеята е да намерите стари мебели или декори на тавана и да ги претворите в нещо красиво, свое, нещо ново, което да блести на фона на функционалното ви помещение!

Разделяй и използвай – новото правило в интериора

Подходящо за приложение както в големи, така и в малки помещения, този принцип в дизайна на нашия дом е изключително полезен. Практиката показва, че  потребителите не винаги успяват да се сдобият с мечтаните жилищни условия, но с малко креативност те могат да придобият визията на един разкошен и уютен дом.

 За целта  се използва именно правилото за функционалното обособяване на отделни зони в едно-единствено помещение. В тази връзка можете да използвате както паравани и прегради, така и конкретни мебели. Голяма секция или библиотека, например, идеално може да особи два отделни къта в една стая – всекидневната и хола, където да посрещате гости в малко по-изискана и луксозна обстановка.

А в случай че ви предстои обзавеждане на вашия дом, доверете се на високото качество и безупречната визия на мебели Напредък!

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода