Промоции

Как да изберем подходяща трапезна маса?

Как да изберем подходяща трапезна маса?

Домът е нашата крепост, мястото за почивка, събиране с приятели, кулинарни изяви, споделяне на времето  в прегръдката на любим човек и много други ценни моменти. Затова обзавеждането на дадено помещение и превръщането  му  в дом е важна задача за мнозина. И напълно разбираемо! Все пак, това е мястото, в което се прекарва изключително много време и  е важно да се чувстваме максимално комфортно и удобно  в него.

 

Особено внимание трябва да се обърне при обзавеждането на трапезарията. Това е помещението, в което минава огромна част от  времето ни вкъщи.  Тук се случват разговорите на чаша чай или вино с прители, епичните настолни игри със семейството, енергизиращото утринно кафе и заслужената чаша вино след тежък ден на работа.

Да, трапезарията е много специално място и определено трябва да ѝ отделим необходимото внимание при обзавеждането. Може би най-важният елемент от обзавеждането  на трапезарията е трапезната маса.

 

Днес сме Ви приготвили няколко съвета, които да Ви улеснят при избора на трапезна маса  за Вашия дом. Ето ги и тях:

 

  1. Съчетайте с останалите мебели

Разбира се, че това е Вашият  дом и можете да експериментирате и да дадете пълна воля на въображението си. И това е прекрасно! Домът е отражение на Вашата личност и ще се чувствате максимално комфортно в него, ако той резонира с Вас. Все пак е добре да избягвате претрупването на твърде много стилове, за да не изглежда кичозно и недомислено. 

Добра идея е да се постараете мебелите в помещението  да бъдат  в еднакъв стил и добре съчетаващи се цветове. Съветваме Ви и да се уверите, че трапезната Ви маса и столовете около нея си подхождат.

 

  1. Изберете големина и форма

Масите за трапезария се предлагат  в десетки модели, големини и форми. Бъдете наясно с параметрите на помещението  и  се постарайте да изберете такава големина,че движението  в стаята да бъде свободно  и  да не се налага да местите столове, за да стигнете до някое кътче. Важно  е и  да прецените каква форма ще бъде най-подходяща.

 

Най-разпространени са квадратните, овалните и правоъгълните модели, но Вие можете да експериментирате с всякакви  форми, стига да са подходящи за помещението Ви. Уверете се и че масата е достатъчно стабилна и  може да издържи на малко по-голямо натоварване.

 

  1. Предвидете колко хора ще стоят около масата най-често

Обичате ли гости?Ако приятелите или роднините Ви често  Ви навестяват  и  прекарвате много заедно, е добре да сте сигурни, че ще има достатъчно място за всички на масата, без да се бутат с лакти, или няма достатъчно място за посудата.

Ако големината на помещението не позволява да закупите масивна и голяма маса, добра идея е да заложите на разтегателни такива. По този начин ще бъдете готови да посрещнете по-голям брой гости  или  да разположите на масата голямото плато, когато  желаете да блеснете и  да впечатлите с кулинарни умения!

 

  1. Визуализирайте

Застанете в помещението  и  се опитайте предварително да визуализирате всяка своя идея. Местоположение на мебелите, как се съчетават помежду  си; съвместими ли са цветовете, достатъчно добро ли е осветлението и ще имате ли възможност да се движите свободно. Когато предварително си представите крайния резултат  и  до най-малкия детайл, ще можете да отстраните евентуални проблеми предварително и  да прецените какви промени е подходящо да направите.

 

Това бяха нашите главни съвети при избора на трапезна маса. Важно  е да разгледате различни модели, за да установите кой е най-подходящият за Вас. В онлайн магазина на Мебели Напредък можете да избирате сред десетки модели  на атрактивни и достъпни цени. Уверете се сами!

 

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода