Промоции

Мултифункционални мебели за по-уютен и просторен дом

Мултифункционални мебели за по-уютен и просторен дом

Домът е нашият естествен мини хабитат - мястото, където се чувстваме най-добре. Затова и уютът е водещ фактор при обзавеждането и декорирането на всяко жилище. Когато разполагате с малко пространство, се появявала проблемът как да го оползотворите максимално, така че  да не ви липсва нищо, но и да не се чувствате притиснати от мебелите. Едно практично решение  на този проблем са мултифункционалните мебели. Те не само спестяват пространство, но и ще направят атмосферата в дома ви по-приятна и уютна.

В тази статия сме подбрали специално за вас няколко идеи за мултифункционални мебели, с които лесно може да преобразите вашия дом. Вижте кои са те:

  1.       Разтегателен диван

Когато говорим за мебели с разнообразно приложение, първата асоциация - това са разтегателните дивани. Те продължават да бъдат задължителен елемент в почти всеки дом. Причината е, че осигуряват допълнително място за спане, винаги когато ви потрябва.

Приятели или роднини ви идват на гости? Може съвсем спокойно да ги настаните на разтегателния диван. Добрата новина е, че в последните години производителите на мебели работят активно, за да направят този тип дивани още по-комфортни за спане. Така че ако търсите как да осигурите допълнително място за сън, без да купувате легло, което би взело много място, разтегателният диван е практичното решение.

                                               

  1.    Фотьойл с вградена табуретка

Докато сме на вълна мека мебел, ето още една идея, за която си струва да помислите, ако не разполагате с просторен хол, но държите на домашния уют. За щастие производителите на мебели са измислили брилянтната идея да изработят фотьойли с вградена табуретка в долната част. Така лесно може да си осигурите допълнително място за сядане, когато има гости или пък просто да опънете краката си след дългия работен ден, докато си почивате върху удобния фотьойл. Практично, нали?

                                                  

  1.       Табуретки с място за съхранение

Най-голямата дилема с малките жилища е къде да поберете всичките си вещи, така че домът ви да изглежда организиран и подреден. Табуретките с капак, които предлагат допълнително място за съхранение са още едно интересно решение, което ще ви помогне. В тях може да събирате списания, играчките на децата и всякакви други предмети, които няма къде да приберете. Така имате едновременно и табуретка, и шкаф в едно.

                     

  1.       Спалня с шкафове

Подобно на табуретките, спалните и леглата с шкафчета или дори с повдигащ механизъм са отличен начин да оползотворите пространството и да приберете някои вещи. Под леглото или в шкафовете може да поставите сезонни дрехи и обувки, а също и по-големите завивки, за които няма място в гардероба. Струва си да инвестирате в такъв вид легло за вашата спалня, без значение колко е просторна тя.

                          

                    

  1.       Разтегателна трапезна маса

Последната ни практична идея е за кухнята или трапезария. Това са разтегателните кухненски маси. Хубавото е, че може да ги сгънете, когато имате нужда от повече пространство, а в случай, че цялото семейство се събере за вечеря или пък дойдат гости, просто разтегнете масата и наредете върху нея всички вкусни ястия, които сте приготвили. Разтегателните маси, могат лесно да се превърнат в бюро за домашния ви офис или допълнително място, върху което да творите различни проекти. Това превръща разтегателните маси в още една мултифункционална мебел, която ще намери заслужено място във вашия дом.

Надяваме се да сте открили някои вдъхновяващи и практични идеи, които да приложите, за да направите вашия дом по-уютен и по-просторен.

                                                  

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода