Промоции

5 начина да освежите дома си през 2021 г.

5 начина да освежите дома си през 2021 г.

Ако и вие сте си дали новогодишно обещание, че искате да освежите дома си и да го направите още по-уютен, в следващите редове сме подбрали за вас 5 начина как да го постигнете. А още по-хубавото е, че всичките те са съобразени с актуалните тенденции в интериора през 2021. Вижте кои са те и открийте своето вдъхновение за промяна:

       1.Експериментирайте с цветовете

Както вече споменахме в статията с тенденции в интериора за 2021 г., ярките и свежи цветове отново ще бъдат много актуални. Ако досега не сте се престрашавали да включите смели цветове в обзавеждането, новата година ви дава този шанс. Как може да го направите?

Изберете някое скучно кътче, което има нужда от освежаване и се развихрете с малко боя. Заложете на наситен цвят, който да си подхожда с останалите мебели и декорации в помещението. Така ще създадете акцент, придавайки нов вид на стаята.

Друга възможност е да използвате малки цветни плочки, като ги подредите в интересна мозайка. Също изглежда много стилно, но имайте предвид, че отнема повече време и усилия.

Най-лесният начин, по който може да пресъздадете този тренд е като добавите цветна декорация - подменете калъфките на възглавниците в хола, поставете красива ваза върху кухненската маса, освежете трапезните столове с нови възглавници и т.н.

        2.Поставете нови акценти в спалнята

Спалнята е място, запазено за релакс и спокойствие. Това обаче не означава, че интериорът трябва да е безличен и скучен. Освежете го като създадете нов акцент - нещо, което да привлича вниманието моментално. Добра идея е да помислите за нова рамка на леглото. Изключително модерни са меките дамаски от кадифе или велур. Те придават по-луксозно, но и едновременно с това комфортно излъчване на леглото.

Друга възможност е да създадете стена със снимки или картини. В предната статия вече споменахме, че поставянето на произведения на изкуството из цялата къща, включително и в банята, е един от трендовете тази година.

        

       3.Променете металните елементи в банята

Стандартните смесители и кранчета за мивки и душове с покритие от хром, които ще откриете в почти всяка баня, са практични, но едновременно с това далеч не са впечатляващи. Ако искате да направите малка, но забележителна промяна в банята, сменете всички метални елементи - смесители, кранчета, закачалки и дори дръжката на шкафчето с такива направени от месинг. Тази метална сплав, комбинация от цинк и мед,  придава по-естетически вид и определено не е нещо, което срещате всеки ден. Не забравяйте, че понякога най-малките детайли, могат да направят най-голяма разлика.

       

       4.Сменете пердетата или завесите

Още един лесен начин да освежите дома, без да се налага да пристъпвате към по-драстични ремонтни действия. От практична гледна точка, за спалнята изберете по-плътни затъмняващи завеси, които ще ви предпазят от слънчевите лъчи и ще ви позволяват да се наспите. Изберете цвят, който да се вписва в интериора, а ако искате да им придадете по-изискан вид, добавете подходящи аксесоари. В пространства като дневната, вътрешните щори са комфортно решение, защото ви позволяват да регулирате нивото на светлината по всяко време.

       

      5.Превърнете нещо старо в нещо ново

Тенденциите не винаги са свързани с това да купувате нови и нови мебели. За да освежите пространството, опитайте да размените подредбата на мебелите или използвайте декорации от едната стая в другата. Изисква се да направите няколко опита, докато сглобите крайната картинка, но резултатът винаги си заслужава.

Независимо дали просто ще освежите декорацията, или искате по-големи промени като нова кухненска маса и трапезни столове, не се колебайте да инвестирате в комфорта на жилището си. Всяка промяна, която ще ви накара да се чувствате уютно и приятно в собствения си дом, си заслужава.

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода