Промоции

Ценни съвети за почистването и поддръжката на мебелите

Ценни съвети за почистването и поддръжката на мебелите

Чистите и добре поддържани мебели допринасят за комфорта и уюта на вашия дом, като създават приятна атмосфера. В последните десетилетия производителите на мебели инвестират все повече в иновативни материали, с желанието да предложат високо качество и разнообразие от модели. Въпреки това начина, по който почиствате мебелите си и се грижите за тях, оказва също толкова голямо значение за запазване на красивата им визия и това колко дълго ще може да им се радвате. В тази статия сме подбрали специално за вас практични съвети, с помощта на които лесно да почиствате и поддържате безупречния вид на мебелите във вашия дом.

 Погрижете се за петната веднага

Петната от храна или различни течности са един от най-големите врагове на мебелите. Често се случва да изцапаме дивана докато се храним, или да изпуснем от поглед детето, което рисува с цветни флумастери. Засъхналите петна и натрупаните замърсявания стават много по-трудни за премахване. Затова една успешна стратегия в борбата с петната е да ги почиствате веднага, щом се появят. По този начин шансът да ги премахнете лесно е много по-голям и те няма да отнемат от стила и красотата на вашия интериор.

Винаги използвайте подходящи почистващи препарати

Различните мебели имат нужда от различен тип препарати за почистване, най-вече в зависимост от материала, от който са направени. Някои материали и материи са по-деликатни и използването на неподходящи препарати би могло допълнително да увреди повърхността на конкретната мебел, вместо да ви помогне да я почистите. Затова старайте се винаги да четете етикета на почистващия продукт, преди да го използвайте, за да се уверите, че е подходящ и отговаря на инструкциите за поддържане на мебелите, заложени от производителите.

Как да се грижите за различните видове мебели?

Мебелите от дърво - маси, столове, секции, гардероби и др., намират заслужено място във всеки дом. Важно при тяхната поддръжка е редовно да почиствате праха, за да запазят своя блясък. Освен това, домашният прах може да е причина за появата на алергии. За да се справите с него, почиствайте повърхностите с леко навлажнена микрофибърна кърпа. След това полирайте дървото със специален препарат, който ще го направи да изглежда блестящо чисто и ще създаде тънък защитен слой.

Кожените дивани и канапета изискват специални грижи, тъй като кожата е материал, който може да изсъхне и да се напука. Специалистите препоръчват да поставяте тези мебели далеч от пряка слънчева светлина и отоплителни уреди, иначе рискувате бързо да се износят. Почиствайте ги с навлажнена гъба или мека кърпа и премахвайте праха редовно. На пазара ще откриете различни препарати, в това число и мокри кърпички за почистване на кожа, които ще ви бъдат верен помощник в грижата за кожените мебели.

Меката мебел създава уют и се е превръща в любимо място за почивка на цялото семейство, което повишава риска от петна и замърсявания. За да се погрижите за любимите си  мебели, редовно почиствайте повърхността им с прахосмукачка - по този начин ще премахнете мръсотии, влакна от домашните любимци, остатъци от храна и т.н. При наличие на петна, използвайте почистващ продукт, предназначен за тапицерия и нежно разтъркайте до премахването му. Използването на покривала е практично решение, което също ще ви помогне да запазите живота на меката мебел за по-дълго и ще ви улесни с почистването.

Вашите мебели са не просто част от интериора. Тяхната задача е да направят пространството по-уютно и функционално, улеснявайки вашето ежедневие и превръщайки дома ви във вашето най-любимо място.

 

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода