Промоции

Тенденции в интериорния дизайн през 2021

Тенденции в интериорния дизайн през 2021

Както добре знаете, интериорният дизайн също се диктува от актуалните тенденции. Те не само правят домът ви красив и модерен, но също така ви помагат да внесете повече уют, хармония и настроение в обзавеждането. Вероятно ще се учудите, че вече започваме да мислим за тенденциите през  2021 г., след като до края на настоящата година остават още няколко месеца. Но това е отлична възможност за всички онези от вас, които искат да освежат дома си или пък са планирали основен ремонт на жилището си, да открият вдъхновение в най-актуалните тенденции, които ще завладеят интериорния свят през следващите 12 месеца.

Да изгоним лошото настроение на 2020-та с ярки цветове

Неминуемо тенденциите в интериора се влияят от събитията и обществените нагласи и глобалните процеси, на които ставаме свидетели всеки ден. 2020 г. със сигурност остави своя отпечатък като една хаотична година, изпълнена със стрес и тотална промяна, които завладяха ежедневието на хората по света.

Изолирани вкъщи, много хора започнаха да се замислят повече за средата в която живеят, опитвайки се да придадат повече удобство и спокойна атмосфера. Неслучайно едно от най-търсените неща по време на пандемията бяха мебели и стоки за дома - в това число матраци, трапезни маси, бюра и др.

2021 г. е решена да бъде по-добра и да изпрати неприятните спомени в миналото. Един от начините, по които ще го направи, са пъстрите и ярки цветове в интериора. Те влияят положително на настроението и подсъзнателно ни карат да се чувстваме по-щастливи и спокойни. Жълтият цвят ще има важно място в интериора. Може да ви изглежда плашещо, но има много лесни начини да приложите тази тенденция, без да бъде прекалено - например декоративни възглавници, завивки, картини и др.

Произведения на изкуството украсяват дома

Произведенията на изкуството и ръчно изработените предмети са отличен начин да придадете повече индивидуалност на пространството, така че то да кореспондира в хармония с вас и вашия начин на живот. Затова всякакви картини, статуи, декорации и занаятчийски предмети ще бъдат на почит в интериора.

Ако имате повече свободно време и изпитвате нужда да творите, още по-интересно ще бъде, ако вие сами създадете своите уникални произведения на изкуството, с които да украсите дома си. Използвайте всякакви нетипични материали и форми и дайте воля на въображението си. Ако пък не си падате по направи си сам проектите, в нашата колекция от аксесоари за дома ще откриете свежи и актуални предложения.

Естествените материали ни връщат обратно към природата

Тенденциите в интериора също яхват зелената вълна и насърчават използването на естествените материали в обзавеждането на дома. Дърво, естествен камък, плетива, ратан - всички те се съчетават отлично помежду си, придават уникална текстура на обзавеждането и ви пренасят в една мека и топла атмосфера.

Ако се чудите как да въведете тази тенденция, ето няколко идеи - маса за хранене от красиво дърво, кухненски мивки от гранит, плетени мебели за терасата. Възможностите са наистина безкрайни.

Кухня, трапезария и всекидневна обединени в едно

Обикновено сме свикнали готвенето да е самотно занимание. През 2021 г. обаче отворените пространства вземат превес и ще бъдат изключително актуални. Обединете в едно кухня, хол и трапезария и социализирайте, докато приготвяте вкусна храна за своите гости.

Преди да преминете към трапезната маса, първо поканете гостите си на кухненския плот, комфортно заобиколен от бар столове, където те могат да се насладят на предястия и напитки, докато вие приготвяне основното меню.

Масите за хранене също са важен акцент в такъв тип пространство. Те осигуряват уют и комфорт, независимо дали сте подготвили малка семейна вечеря, или голямо парти с приятели.

Тези интегрирани пространства придават повече свобода и правят всяко пространство да изглежда по-голямо и просторно. Ако имате възможност да преустроите жилището си по този начин, интериорните дизайнери съветват да предприемете тази стъпка без да се колебаете.

Това са част от тенденциите, които очаквано ще се превърнат в неразделна част от домовете на хората по света през 2021 г. А вие избрахте ли си тенденция, която искате да приложите в дома си?

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода