Промоции

Кадифена тапицерия - хитът на 2020

Кадифена тапицерия  - хитът на 2020

Кадифето е познат материал, който години наред намира заслужено място в интериорния дизайн. Неговата история е богата и ни връща повече от 7 века назад в Китай. Смята се, че именно това е родината на този деликатна и аристократична тъкан.

То става изключително популярно през Ренесанса, когато пристигна в Европа по Пътя на коприната. Неговата мекота, уникалният комфорт, който предоставя, и луксозната му визия бързо го превръщат в любим материал за обзавеждането на кралските дворци, палати и именията на благородническите фамилии. В допълнение, по онова време производството му в големи количества било скъпоструващо, затова и само аристократичните особи могли да си го позволят.

За щастие, днес кадифето е далеч по-достъпно и не е нужно във вените ви да тече синя кръв, за да имате хубав кадифен диван в дома си. Още по-добрата новина е, че кадифената тапицерия е абсолютен хит на 2020 г. Ако и вие планирате да освежите дома си, в тази статия сме обобщили какви са предимствата на кадифето и няколко интересни идеи как да го използвате, за да придадете ново и свежо излъчване на дома си.

Защо да изберете кадифена тапицерия?

Кадифето има редица предимства. На първо място, разбира се, няма как да не се съсредоточим върху  визуалните му качества. Неговия финес и деликатност са изключителна наслада за окото и придават елегантно и стилно усещане в интериора на всяка стая.

Едно от най-разпространените погрешни схващания относно кадифето са, че то изисква усилена поддръжка и е много трудно за почистване. Може би ще се изненадате, но е точно обратното. Този вид тапицерия се поддържа и почиства лесно.

Освен това, кадифето е изключително дълготраен материал, които може да издържи години наред, без по него да личат следите от употреба. Това го прави подходящ и за обзавеждането на стаи, които са по-често използвани от цялото семейство - като всекидневната и трапезарията, например.

Не на последно място - удобство. Без значение колко красива е една мебел, ако не е комфортна, то тя няма място в дома. Кадифената тапицерия е мека, фина и много нежна, сякаш изтъкана от облаците.

Всички тези предимства придават на кадифето повече универсалност, аристократичност и елегантност от който и да е друг материал. Не пропускайте и нашите красиви и стилни мебели с кадифена тапицерия.

Как да включите кадифето в интериора на дома ви?

Има множество начини да внесете кадифената мекота и изтънчено излъчване в дома ви. Диванът с кадифена тапицерия е перфектният акцент в хола. Той ще изглежда луксозно години наред, а вие ще се чувствате като истински благородници всеки път, щом се отпуснете в удобната му прегръдка.

Изберете ярък и забележителен цвят, за да отчетете неговата централна роля в стаята. Жълто, цвят горчица, лилаво или пък наситено синьо са  изключително модерни и подходящи. В случай, че искате по-натурална и минималистична визия, заложете на сиво, бяло, бежово и нежни пастелни цветове. За да допълните уютната атмосфера, добавете и малки декоративни възглавници от същата материя.

Столовете, фотьойлите и канапетата с кадифена тапицерия са още един модерен и красив акцент, с който да обзаведете дома си. Те са подходящи за хола или да ги наредите около трапезната маса. Придават несравним комфорт и изглеждат невероятно добре. Съчетайте ги с цвета на дивана или пък изберете силно контрастиращ цвят, за да получите перфектно допълване и хармония в интериора.

Кадифето може да намери и заслужено място в декорацията на дома, благодарение на нежната си и отличителна текстура. Това включва кадифени възглавници за столове и дивани, завеси и пердета, одеяла и дори абажури за лампи.

Потопете дома си в нежно кадифе и бъде в крак с тенденциите  за 2020 г!

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не публикуван)
   Уебсайт: (Връзка към сайта http://)
* Коментар:
Въведете кода