Цветове, които оживяват всяка стая в дома

Цветове, които оживяват всяка стая в дома
19 юни 2024

Мечтали ли сте си някога всяка стая във вашия дом да носи свое собствено настроение и атмосфера? А знаете ли, че това може да бъде лесно постигнато с помощта на подходящи цветови комбинации? Умелото използване и съчетаване на цветовете е един от основните фактори за успешния интериорен дизайн. Истината е, че багрите са не просто начин да внесем разнообразие в една стая – те са начин да повлияем благотворно върху нашите емоции, поведение и дори възприятие за пространството. 

Днес сме ви подготвили едно вълнуващо пътешествие из палитрата на цветовете, в което ще ви разкрием как различните нюанси могат да трансформират всяко кътче от нашия дом. Ще разгледаме не само естетическата страна на багрите, но и тяхното психологическо въздействие. 

 

Топли цветове 

Нека започнем с топлите тонове – тези, които носят енергия и вдъхновение в нашите домове.  

Червеното е цвят, който властно привлича погледа. То е символ на страст, жизненост и действие. Представете си акцентна стена в червено във вашата трапезария – тя не само ще привлича погледите, но и ще стимулира апетита и разговорите, превръщайки всяка вечеря в оживено събитие. Въпреки това, червеното е цвят, който трябва да се използва внимателно. В прекомерни количества, особено в малки помещения, то може да създаде усещане за напрежение. Затова се препоръчва той да се използва по-скоро като акцент – било то чрез декоративни възглавници, произведения на изкуството или дори като цвят за по-голяма мебел като например диван или фотьойл. 

Оранжевото е символ на творчеството и забавлението. Този цвят сякаш излъчва позитивна енергия. Оранжевото е идеално за пространства, където искаме да насърчим активността и социалното взаимодействие. То е идеален избор за домашния фитнес или детската стая, защото може да ви презареди с енергия или да стимулира играта на малчуганите. Тези, които се притесняват от интензивността на чистото оранжево, могат да се насочат към по-нежни нюанси като праскова или пъпеш, които запазват жизнерадостния дух, без да натоварват сетивата. 

Жълтото се асоциира със слънцето, оптимизма и ведрото настроение. То има невероятната способност да озарява пространството, като създава илюзията за простор. Поради това е перфектен избор за помещения, които не получават достатъчно естествена светлина. Жълтото е отличен избор за кухни и всекидневни, където целим да създадем гостоприемна и енергизираща атмосфера. Въпреки това, трябва да бъдем внимателни. Ако се прекали с този цвят, той може да стане твърде натрапчив и дори да предизвика безпокойство. 

 

Студени цветове 

Преминавайки към другата страна на цветовия спектър, достигаме до успокояващите, студени тонове. Синьото е цветът, който неизменно се свързва със спокойствието на небето и морето. То носи усещане за мир и стабилност, което го прави идеален избор за спални и бани – местата в дома, където търсим отмора и релаксация. Светлите нюанси на синьото създават илюзия за простор и чистота, докато по-наситените тонове, като например тъмносиньото, внасят елегантност и дълбочина. Ако съществува универсален цвят, който може да се адаптира към почти всеки стил и предназначение, то това несъмнено е синьото. 

Зеленото носи свежестта и жизнеността на природата директно в нашите домове. Този цвят има забележителната способност да намалява стреса и да създава усещане за хармония. Светлите, ефирни нюанси на зеленото са толкова универсални, че могат да се приложат успешно във всяка стая. По-тъмните тонове пък добавят интензивност и изтънченост, което ги прави чудесен избор за спални и домашни офиси, където искаме да съчетаем спокойствие с концентрация. 

В продължение на векове лилавото се е считало за цвят на аристократите, символизиращ власт и лукс. Причината за това е фактът, че този пигмент е бил изключително рядък и скъпоценен. Днес лилавото продължава да има специално място в света на интериорния дизайн заради своята многопластовост. Тъмните нюанси, като например цвета на зряла слива, създават чувствена и интимна атмосфера, идеална за спални. В същото време, по-светлите тонове като лавандула внасят мекота и игривост. Те са чудесни за детски стаи или кухни, където искаме да добавим щипка нежност, запазвайки жизнерадостната атмосфера. 

 

Неутрални тонове 

Това са нюанси, които често биват пренебрегвани. Но истината е, че бялото, сивото и бежовото често са основата, върху която изграждаме цялостната цветова схема на дома. Неутралните цветове са изключително гъвкави – те могат да се съчетават с почти всеки друг нюанс и служат като спокоен фон, който позволява на по-ярките елементи да изпъкнат. Неутралните тонове са ключови за създаването на балансирани интериори, които не губят своята актуалност във времето. 

 

Цветовете като инструмент за моделиране на пространството 

След като разгледахме индивидуалното въздействие на цветовете, нека обърнем внимание на това как тяхното разположение може да промени изцяло възприятието ни за една стая. Представете си например стая със светъл таван и тъмни стени. Този контраст кара погледа да се насочи нагоре, създавайки усещане за волност и простор. Същевременно тъмните стени като че ли обгръщат пространството, правейки го по-уютно. Това е комбинация, която може да добави драматизъм и изтънченост, без това да става за сметка на комфорта. 

Обратното съчетание – тъмен таван и светли стени - визуално отнема от височината на стаята, създавайки усещане за по-ниско и следователно по-интимно пространство. Това може да бъде особено ефективно в старите сгради, които често имат много високи тавани. Тъмният таван придава на стаята топла и приветлива атмосфера. Ако обаче помещението е малко, с този подход трябва да се внимава много, тъй като съществува риск да създадете потискаща атмосфера. 

Интересна възможност е използването на един и същ цвят както за стените, така и за тавана. Това премахва визуалните граници и разширява пространството (ако се използват светли цветове), или го прави по-уютно и затворено (при тъмните цветове). Този подход е особено ефективен, ако искате да използвате максимално влиянието на цветовете за задаване на настроение. 

Не можем да говорим за цветове в интериорния дизайн и да пропуснем силата на акцентната стена. Това е стена, която се откроява от останалите чрез различен цвят, текстура или дизайн. Акцентната стена може да изпълнява множество функции – да привлича вниманието към определена зона, да подчертава архитектурна особеност или просто да добавя дълбочина и интерес към иначе монотонно пространство. Според Foyr и Nativa Interiors, изборът на цвят за акцентната стена може да промени цялостното усещане за помещението – ярък цвят като червено или оранжево ще енергизира пространството, докато по-хладен тон като синьо или зелено ще създаде зона на спокойствие. 

И накрая, можем да разгледаме тавана като платно за изразяване на нашата индивидуалност. Често наричан "петата стена", той предлага нестандартна възможност за добавяне на неочакван елемент в дизайна. Цветният таван при неутрални на цвят стени може да бъде смело изявление, което да накара една стая да изглежда по-динамична и интересна. Ярките цветове могат да вдъхнат чувство на игривост и творчество, а по-приглушените тонове - да зададат спокойна и отпускаща атмосфера, като същевременно добавят дълбочина и характер. 

 

Подбор на цветове според стаята и нейната функция 

Разбирането на тези принципи е само първата стъпка. Истинското предизвикателство е да ги приложим в различните стаи на дома, всяка със своята специфична функция и желана атмосфера. Във всекидневната, например, най-често се търси финият баланс между енергия и комфорт. Тук можем да експериментираме с топли, гостоприемни цветове на стените, съчетани с успокояващи акценти, за да създадем пространство, което едновременно стимулира разговорите и позволява отпускане. 

Спалнята, от друга страна, е светилището, където търсим пълно спокойствие. Студените тонове като синьо и зелено в по-меки нюанси са отличен избор тук. Те могат да бъдат допълнени от неутрални цветове за мебелите и завесите, създавайки хармонична среда, която приканва към почивка. Тъмен таван в спалнята може да засили усещането за уют, сякаш стаята ви прегръща за сън. 

Когато става дума за кухнята, ключовата дума е стимулиране – на апетита, сетивата, разговорите, творчеството в готвенето... Тук се препоръчват топлите, жизнени цветове като жълто и светло оранжево. Ако предпочитате да използвате неутрални цветове за стените и таваните, можете да помислете за жълта акцентна стена или оранжеви елементи в обзавеждането. По този начин ще се създаде баланс между неутралните и акцентните цветове, като се избегне визуалното претоварване. 

Банята е място, където чистотата и свежестта са на преден план. Светли, студени тонове като бледосиньо или мента създават усещане за хигиена и простор. Добавянето на бели елементи може да засили това усещане. За тези, които искат да превърнат банята в домашно спа, по-дълбоки нюанси на синьо, зеленото и дори кафяво и златно, съчетани с естествени материали, могат да създадат атмосфера на лукс и релаксация. 

Детската стая е пространство, което трябва да стимулира въображението и да подкрепя растежа. Тук можем да бъдем по-смели с цветовете – ярки, жизнерадостни тонове като жълто, оранжево или светлозелено насърчават креативността и игривостта. Важно е обаче да се създаде баланс, за да не стане стаята прекалено стимулираща, което би могло да попречи на съня. Акцентна стена с интересен дизайн или тематични елементи може да бъде фокусна точка, около която да се изгради останалата част от интериора. 

Накрая, нека обърнем внимание на домашния офис – пространство, което придоби особено голямо значение в последните години. Тук целта е да се повиши концентрацията и креативността, без да се създава стрес. Препоръчваме основните цветове да бъдат неутрални - сиво или бежово. Цветове като тъмносиньо или маслиненозелено могат да внесат усещане за професионализъм и да ви помогнат да се съсредоточите. Същевременно, добавянето на енергизиращи акценти – било то ярък стол, интересна картина или цветни аксесоари за бюрото – може да стимулира мисълта и да разчупи монотонността. 

 

Някои важни практически съображения 

При прилагането на тези идеи е важно да имате предвид някои практически аспекти. Първо, винаги се съобразявайте с осветеността и размера на помещението. Един и същ цвят може да изглежда съвсем различно в стая, залята със слънчева светлина, и в такава, която разчита предимно на изкуствено осветление. Например, докато тъмните цветове могат да направят голямо помещение по-уютно, те рискуват да "смалят" визуално едно вече малко пространство. 

Второ, ако искате лесно да балансирате избраната от вас цветова схема, придържайте се към правилото 60-30-10. Това означава 60% от стаята да бъде в основния цвят (обикновено по-неутрален), 30% във вторичния цвят и 10% в акцентен цвят. Този подход помага да се създаде визуална хармония, запазвайки интереса. Прочетете повече за най-актуалните интериорни цветови комбинации за 2024. 

И може би най-важното – винаги експериментирайте с мостри, преди да вземете окончателно решение. Цветът на малка мостра може да изглежда съвсем различно, когато покрие цяла стена. Затова си струва да боядисате малък участък или да използвате големи мострени листове, които да разположите на различни места в стаята, за да видите как изглеждат при различна светлина и в съчетание с останалите елементи. 

 

Слушайте своите инстинкти 

Персонализирането на цветовете според личните предпочитания е ключово за създаването на дом, който наистина ви принадлежи. Въпреки че психологията на цветовете дава ценни насоки, в крайна сметка вашият дом трябва да отразява вашата същност. Синьото може и да се счита за успокояващ цвят, но ако за вас носи енергия и вдъхновение, няма причина да не го използвате в работния си кът. Ако пък някой цвят ви напомня за любимо място или преживяване – включете го в интериора си, за да изпитвате тези приятни емоции всеки ден. 

Адаптирането на общите принципи към конкретните нужди е това, което превръща къщата в дом. Ако обичате да четете в спалнята, помислете за създаване на уютен литературен кът с акцентна стена в успокояващ, но стимулиращ цвят като тъмнозелено. За любителите на готвенето, кухня с елементи в енергизиращо жълто-оранжево може да вдъхновява за кулинарни експерименти. 

В заключение, цветовете са мощен инструмент в създаването на пространства, които не само изглеждат добре, но и ни карат да се чувстваме така. От успокояващото синьо на спалнята до енергизиращото жълто на кухнята, всеки цвят има своята роля в симфонията на домашния уют. Ключът е в баланса – между топли и студени тонове, между ярки акценти и успокояващи неутрални нюанси, между общоприетите правила и личните предпочитания. 

Правилата са създадени, за да се нарушават - особено, когато става въпрос за изразяване на вашия личен стил. Експериментирайте смело и не се страхувайте да излезете от зоната си на комфорт. В края на краищата, вашият дом е вашето платно, а цветовете са просто инструмент за създаване на пространство, което ви вдъхновява. Понякога най-малките акценти могат да имат огромно въздействие. Възглавница в наситен цвят, картина с ярки багри или ваза в неочакван нюанс могат да се превърнат в онзи финален щрих, който съживява цялото пространство. Така че не се колебайте да експериментирате, да смесвате и съчетавате, докато намерите перфектната цветова палитра, която кара сърцето ви да пее и дома ви да грее. 

Обзавеждане на дома в скандинавски стил

В забързаното и напрегнато ежедневие днес все повече хора търсят спокойствие и простота в своя дом. Скандинавският стил предлага точно това – възможност да създадем пространство, което е едновременно красиво и практично, минималистично, но уютно.

прочети още

5 идеи за функционална трапезария

Трапезарията е сърцето на всеки дом - мястото, където семейството и приятелите се събират, за да споделят вкусна храна и приятна компания. В тази статия ще разгледаме 5 идеи за дизайн на трапезария, които съчетават практичност, естетика и атмосфера.

прочети още

Топ 5 тренда в домашното осветление за 2024

През 2024 г. ще видим редица нови тенденции в домашното осветление, които комбинират функционалност, естетика и устойчивост. Продължавайте да четете, за да откриете 5-те тренда, които според нас ще доминират интериорния дизайн до края на настоящата година.

прочети още

Носталгия към миналото с винтидж обзавеждане на дома

Не е учудващо, че вследствие на носталгията и анемоята, които завладяват обществото ни, най-модерните течения в интериорния дизайн също все по-често използват препратки към отминали епохи.

прочети още

Екодизайн: бъдещето в обзавеждането на дома с устойчиви мебели

Екологичният начин на мислене придобива все по-широка популярност. Тази житейска философия, която цели да намали отпечатъка от човешката дейност върху природата, има дълбоко влияние върху всички аспекти от живота ни, а напоследък все повече и върху сферата на интериорния дизайн.

прочети още

5 смели цветови комбинации за вашия хол 

Днес ще поговорим за максимализма от гледна точка на цветовите комбинации. Ако искате да превърнете своята дневна в изявление на вашата дързост, продължавайте да четете.

прочети още

Тенденции в цветовете в интериорния дизайн за 2024 г.

След дълъг период на смели и експресивни цветови решения, през настъпващата година ще станем свидетели на омекотяване на палитрата и възхитително съчетаване на акцентни цветове с по-спокойни тонове. Ако се вълнувате от най-новите тенденции в цветовите палитри на интериорния дизайн - продължавайте да четете.

прочети още

Красиви и практични мебели за обзавеждане на дома

Вашият дом не е просто място, където живеете, а отражение на вашата индивидуалност и вкус. От първата стъпка през прага, всеки елемент трябва да създава приветлива атмосфера и усещане за уют. Един от ключовите фактори за постигането на тази цел е изборът на подходящи мебели, които безпроблемно съчетават стил и удобство.

прочети още

Популярни интериорни дизайни за спалнята

Независимо дали ще правите цялостен ремонт, или само няколко бързи и лесни актуализации, популярните интериорни дизайни са идеалният начин да добавите малко стил и топлина. Когато става въпрос за създаване на уютна спалня, изборът на цветове, декор, детайли могат да бъдат използвани, за да направят стаята уникална и привлекателна.

прочети още

Всекидневна с кухня: съвети за създаване на хармоничен и функционален интериор

Да създадеш перфектния дом е мечта на мнозина. А когато дойде време за обзавеждането или обновяването му, могат да изникнат множество въпроси. Разбира се, ако трябва да се съобразявате с пространството и да преустройвате жилището си, може да имате нужда от няколко полезни съвета.

прочети още

Готова секция или модулна система – плюсове и минуси

Обзавеждането на всекидневната може да бъде затруднено от множеството налични възможности. За да се опрости процесът, трябва да се вземат предвид два популярни избора – готовите секции и модулни системи.

прочети още

Цветови тенденции за освежаване на интериора

Когато става въпрос за интериорен дизайн, цветовете са от ключово значение за създаването на топла и привлекателна атмосфера във всеки дом.

прочети още

Модерно и практично антре в дома

Първото впечатление е изключително важно. Ето защо трябва да положите и специални усилия за пространството, което ще приветства вашите посетители в дома ви.

прочети още

Тенденции в интериора за 2023

С навлизането в новата година е време да се замислите за това и кои интериорни тенденции ще бъдат популярни през 2023 година.

прочети още

5 идеи за коледни подаръци за дома

Коледа наближава и е време да започнем да мислим какво да подарим. Сезонът на коледните подаръци винаги е стресиращ. Стараем се да измислим подаръци, които са подходящи за човека, на когото искаме да ги подарим.

прочети още

Как да създадем коледен уют у дома?

Отново е Декември! Огледайте се и ще видите красивите светлинки и чудни декорации навсякъде около вас. Заслушайте се и ще чуете веселия звън на коледните звънчета и вълшебните коледни песни, които ни зареждат с настроение за празника.

прочети още

Как да изберете подходящата холна маса за вашия дом?

Често се случва точно холът да бъде любимото местенце у дома. Това е мястото, където отмаряме с книга в ръка или любим филм. Там, където прекарваме безброй часове с любимите си хора.

прочети още

Как да създадем удобен офис кът у дома?

В последните две години, работата от вкъщи се превърна в част от ежедневието на много от служителите в различни сектори. Преместването от офиса на дивана в хола е значителна промяна, която може да окаже негативно влияние върху продуктивността ви и представянето ви на работа. Един от сигурните начини да работите спокойно от вкъщи е да създадете удобен офис кът.

прочети още

Обзавеждане на всекидневната в крайбрежен стил

Искате да придадете на всекидневната си спокойна крайбрежна атмосфера с полъх на морски бриз? Не търсете повече от крайбрежния стил.

прочети още

Как да създадем уютно място за релакс у дома?

В забързания ни живот наличието на уютно кътче, където да се наслаждаваме на заслужена почивка, и което да наричаме свой дом, е от решаващо значение за цялостното ни благосъстояние.

прочети още

Обзавеждане на всекидневна в класически стил

Всекидневната е нещо повече от място, където можете да се отпуснете и да гледате телевизия или да четете книга. Това е място, където семействата се събират, сплотяват се и създават скъпи спомени.

прочети още

Как да създадем перфектната стая за тийнейджър?

Тийнейджърите са в уникален етап от живота, когато жадуват независимост и себеизразяване. Докато растат и съзряват, техните интереси, хобита и стилове се развиват бързо.

прочети още

Цветови тенденции за освежаване на интериора

Когато става въпрос за интериорен дизайн, цветовете са от ключово значение за създаването на топла и привлекателна атмосфера във всеки дом.

прочети още

Нощните шкафчета в спалнята - декоративен елемент или практична мебел

Спалнята е помещението в дома, в което прекарваме най-голяма част от своето време. Леглото е фокусната точка във всяка спалня, но вярваме, че има и още няколко елемента, които допълват цялостната визия, като едно от тях е именно нощното шкафче.

прочети още

Ценни съвети при обзавеждането на спалня

Домът е нашата крепост, а спалнята е неговото светилище. Тя е онова райско място, което в края на дългия ден ви осигурява местенце, където да избягате от всичко, намиращо се навън и да се насладите на пълна почивка.

прочети още

Как да постигнем минимализъм в интериора?

Минимализмът е многозначителен термин, който обхваща много области от нашето познание, което в историята е влизало в контакт с архитектурата, дизайна, литературата, киното, музиката и много други сфери на изкуството.

прочети още

5 свежи идеи за Вашия двор

Разполагате с дворно пространство, но все още не сте успели да му се насладите максимално? Има много различни варианти, за да направите пространството навън много приятно, уютно и подходящо за летните дни и вечери.

прочети още

Превърни терасата в любимо място за почивка

Топлите летни дни вече се усещат, а това е добра новина на всички притежатели на тераса. Независимо дали разполагате с просторна или пък много компактна тераса, бихте могли да я преобразите, така че да се превърне във вашето любимо място за почивка.

прочети още

Как да изберем подходящ диван за дома?

Покупката на нов диван за хола е дългосрочна инвестиция за комфорта на цялото семейство, както и за изграждане на уютна атмосфера у дома.

прочети още

5 идеи за обзавеждане на малък апартамент

Малкият апартамент трябва да бъде изключително добре обмислен, за да се оптимизира всеки квадратен метър. Когато сте на прага на нов дом, а той е с минималистичен размер, трябва следвате някои прости съвети, които ще ви помогнат да го превърнете в уютно и приятно място.

прочети още

Бохо стил в обзавеждането

Бохо стилът е една от горещите тенденции в интериора и определено има с какво да привлече вниманието. Той води началото от Франция през XIX в и по-конкретно е вдъхновен от начина на живот на парижките бохеми.

прочети още

Актуални тенденции и цветове в интериора за 2022 година

Новата година е време за промени. Ако една от целите, които сте си поставили за следващите 12 месеца е да обновите дома си и да го превърнете в едно още по-уютно кътче, в което цари стил и приятна атмосфера, то непременно трябва да се запознаете с актуалните тенденции и цветове в интериора през 2022.

прочети още

Как да направите дома си по-уютен за есента?

Септември вече е тук, а с него си отиват и последните летни дни. Време е да се приготвим за есента - сезона, в който дните стават по-къси, по-хладни и по-мрачни, а ние изваждаме грижовно прибраните топли дрехи, ароматни свещи и големите чаши за чай. Предстои да прекарваме все повече време вкъщи, затова сега е идеалният момент да преобразите дома си и да го подготвите за есенния сезон.

прочети още

Есенните тенденции в интериора през 2021

Есенният интериор през 2021-ва година е уютен, топъл, излъчващ хармония и най-важното: все по-близък до природата. Така най-правилно бихме могли да обобщим съвременните тенденции в интериора за есенния сезон тази година.

прочети още

Как да изберем подходяща трапезна маса?

Домът е нашата крепост, мястото за почивка, събиране с приятели, кулинарни изяви, споделяне на времето в прегръдката на любим човек и много други ценни моменти. Затова обзавеждането на дадено помещение и превръщането му в дом е важна задача за мнозина. И напълно разбираемо! Все пак, това е мястото, в което се прекарва изключително много време и е важно да се чувстваме максимално комфортно и удобно в него.

прочети още

Мултифункционални мебели за по-уютен и просторен дом

Домът е нашият естествен мини хабитат - мястото, където се чувстваме най-добре. Затова и уютът е водещ фактор при обзавеждането и декорирането на всяко жилище. Когато разполагате с малко пространство, се появявала проблемът как да го оползотворите максимално, така че да не ви липсва нищо, но и да не се чувствате притиснати от мебелите. Едно практично решение на този проблем са мултифункционалните мебели. Те не само спестяват пространство, но и ще направят атмосферата в дома ви по-приятна и уютна.

прочети още

Съвети за модерна трапезария през 2021

Да създадеш и обзаведеш жилището си по собствен вкус е едно най-личните изживявания и мечта на десетки. Не всяко жилище е дом, но може да бъде превърнато в такъв с малко старание, лично отношение и идеи.

прочети още

5 начина да освежите дома си през 2021 г.

Ако и вие сте си дали новогодишно обещание, че искате да освежите дома си и да го направите още по-уютен, в следващите редове сме подбрали за вас 5 начина как да го постигнете.

прочети още

Ценни съвети за почистването и поддръжката на мебелите

Чистите и добре поддържани мебели допринасят за комфорта и уюта на вашия дом, като създават приятна атмосфера. В последните десетилетия производителите на мебели инвестират все повече в иновативни материали, с желанието да предложат високо качество и разнообразие от модели.

прочети още

Тенденции в интериорния дизайн през 2021

Както добре знаете, интериорният дизайн също се диктува от актуалните тенденции. Те не само правят домът ви красив и модерен, но също така ви помагат да внесете повече уют, хармония и настроение в обзавеждането.

прочети още

Кадифена тапицерия - хитът на 2020

Кадифето е познат материал, който години наред намира заслужено място в интериорния дизайн. Неговата история е богата и ни връща повече от 7 века назад в Китай. Смята се, че именно това е родината на този деликатна и аристократична тъкан.

прочети още

Правилото на числото 3 в интериорния дизайн

Случвало ли ви се е да разглеждате всичките тези списания или дори случайни снимки в интернет, в които мебелите и декорациите създават просто перфектна комбинация? Случвало ли ви се е да опитате да направите нещо подобно и с интериора във вашия дом, но не успявате да постигнете същия резултат? Ако да, то вероятно си мислите, че интериорните дизайнери са родени с изключителен естетически усет.

прочети още

Как да съчетаем мебелите в хола?

Холът е едно от централните места във всеки дом. Това е стаята, където прекарвате голяма част от деня си и искате тя да ви носи приятно усещане за уют и спокойствие.

прочети още

Тъмно сиво, нежна прохлада..вятър в косите, но не на лодка...а авкъщи

Здравейте, мили приятели на мебели Напредък Интериорното решение, което ще ви представим днес, е може би лееееко продиктувано от нетърпението ни към наближаващото любимо лято. Морско синъо фотъойл , стена в цвят " моряшка тениска" хм... да добавим и малко узо за аромат .

прочети още

ТЪМНО ЗЕЛЕНО ..... РОЗОВО...ЗАЩО НЕ? ЛЮБИМ ТРЕНД ЗА 2019Г.

КОГАТО СМЕ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ИЗБОРА ЗА ЦВЯТ НА СТЕНА , ВСИЧКИ НИЕ ЧЕСТО ИЗБИРАМЕ " СИГУРНИТЕ- SAFE" ВАРИАНТИ : БЯЛО ИЛИ НЕУТРАЛЕН ЦВЯТ ОТ ПАЛИТРАТА...НЕНАТРАПЧИВИ, МАЛКО СКУЧНИ, НО ВСЕ ПАК БЕЗОПАСНИ....

прочети още