Всекидневна с кухня: съвети за създаване на хармоничен и функционален интериор

Всекидневна с кухня: съвети за създаване на хармоничен и функционален интериор
11 октомври 2023

Да създадеш перфектния дом е мечта на мнозина. А когато дойде време за обзавеждането или обновяването му, могат да изникнат множество въпроси. Разбира се, ако трябва да се съобразявате с пространството и да преустройвате жилището си, може да имате нужда от няколко полезни съвета.

Кухните с отворен план за хол стават все по-популярни през последните години, поради способността им да създават по-просторна, ефирна и сплотяваща атмосфера. Тези дизайни не само предлагат максимална гъвкавост и изобилие от възможности за творческа изява за собствениците на жилища, но също така идват с множество предимства. Основното, от които е, че всекидневните с кухня позволяват по-голямо социално взаимодействие и естествен поток в дома. Можете лесно да се движите между двете зони, за да създадете пространство, което насърчава разговори, събирания и време, прекарано със семейство и приятели. 

Предимства на обединеното пространство всекидневна с кухня 

Това решение ви позволява да се възползвате от естествената светлина, като обсибвате цялата зона с нейната топлина. Има обаче предизвикателства, свързани с този тип дизайн. Този тип пространства изискват внимателно планиране и обмисляне на разположението на мебелите, така че да не се претрупват или пречат на пътя ви. Освен това, комбинирането на две отделни зони в една означава, че може да бъде трудно да се направи преход между всекидневна и кухня, без да се губят функционалности като пространство на плота или капацитет за съхранение. За да увеличите максимално функционалността и визуалната привлекателност във вашата всекидневна-кухня, е важно да включите обмислени детайли, които ще свържат двете пространства заедно, като същевременно им позволяват да останат различни едно от друго.

  • Подобрява се социалното преживяване

Подобрете семейните моменти, като проектирате гостоприемна зона за готвене, хранене и прекарване на времето заедно. 

  • Място за домакинство 

Ако обичате да каните приятели и семейство за хранене, тържества и други събития, обединеното пространство предлага идеална обстановка за топло посрещане на вашите гости.

  • Място за съвместно готвене

Голямата кухня с отворен план осигурява място за повече от един готвач. Добре пропорционалното оформление позволява достатъчно място за кулинарни дейности, почистване и подготовка. Това създава приятна среда за семейства, които споделят страстта към съвместното готвене. 

  • Увеличете естествената светлина 

Намалените прегради и входове също водят до увеличаване на естествената слънчева светлина, което води до приятна атмосфера, която излъчва усещане за простор. 

  • Повишете стойността на имота 

Кухните с отворен план са търсена характеристика, тъй като много купувачи на жилища предпочитат това разположение пред традиционните отделени кухни и пространства. Илюзията за повишено пространство допринася за привлекателността на вашия дом, като по този начин влияе положително върху общата му пазарна стойност. 

  • Оптимално мултифункционално решение

Независимо дали сте ангажирани с дистанционна работа, или трябва да наблюдавате децата си, докато приготвяте храна, взаимосвързаната кухня, трапезария и всекидневна ви дава възможност да управлявате ефективно множество задачи едновременно.

Съвети за създаване на перфектната всекидневна с кухня

Много от нас обичат да приемат гости в домовете си, но може да е трудно да се уверим, че нашата всекидневна-кухня е едновременно функционална и визуално привлекателна. За щастие, има няколко съвета, които можете да използвате, за да създадете идеалното пространство за забавление на гостите. 

Първият съвет е да се уверите, че вашата кухня и хол естествено преминават една в друга. Ако имате дизайн с отворен план, това ще бъде лесно. Ако не, помислете за пренареждане на някои мебели или използване на декоративни паравани или килими, за да дефинирате зоните. 

Друг полезен съвет е да разделите вашата всекидневна-кухня на две отделни зони с помощта на различни цветови схеми и фокусни точки. Това ще помогне за създаването на повече уют и привлекателна атмосфера, където гостите могат да общуват удобно, без да пространството да се усеща като прекалено тясно. Освен това добавете някои декорации като възглавници и одеяла, за да направите стаята още по-привлекателна. 

И накрая, когато организирате партита, не забравяйте за осветлението. Лампите могат да ви помогнат да зададете тона за приятна вечер с приятели или семейство. Освен това осветлението има и практична функция, като например вградени лампи около вашия кухненски плот, може да осигурят необходимата светлина за приготвяне на храна и при почистване. 

Подобряване на естетиката на вашата всекидневна-кухня с мебели и аксесоари 

Когато създавате привлекателна и функционална всекидневна с кухня, е важно да вземете предвид както визуалната привлекателност, така и функционалността на вашето пространство. Създаването на естетически издържан, но изключително функционален хол-кухня може да се постигне чрез избор на подходящи мебели и аксесоари. Чудесен начин за комбиниране на формата и функцията е чрез вграждане на многофункционални мебели. Например, масичка за кафе WEEZ с допълнително място за съхранение може да осигури както визуална привлекателност, така и удобно съхранение. Същият принцип се прилага за фотьойли, които включват допълнителни опции за сядане, или дивани, които разполагат с функция сън - изключително подходящи за моменти, в които имате гости. 

В допълнение към многофункционалните мебели, добавянето на някои фини аксесоари може да внесе живот и цвят в хол-кухня. Използването на атрактивни кошници или органайзери за книги, списания, одеяла или кухненски приспособления може да ви помогне да запазите пространството както организирано, така и да ви помогне да внесете уют. Ако търсите нещо малко по-декоративно, опитайте да добавите малки килимчета близо до вратите или атрактивно висящо растение в ъгъла. 

Когато става въпрос за увеличаване на функционалността и визуалната привлекателност на вашата всекидневна-кухня, има много налични опции. Избирайки многофункционални мебели, комбинирани с деликатни декоративни аксесоари, вие ще създадете всекидневна с хол, която е едновременно красива, но и лесна за използване. Разгледайте сайта на IMS Napredak, където ще откриете множество налични опции за създаването на мечтания дом, в който да прекарвате време с любимите си хора и да се отдадете на почивка, както и на любими хобита.

 

5 идеи за функционална трапезария

Трапезарията е сърцето на всеки дом - мястото, където семейството и приятелите се събират, за да споделят вкусна храна и приятна компания. В тази статия ще разгледаме 5 идеи за дизайн на трапезария, които съчетават практичност, естетика и атмосфера.

прочети още

Топ 5 тренда в домашното осветление за 2024

През 2024 г. ще видим редица нови тенденции в домашното осветление, които комбинират функционалност, естетика и устойчивост. Продължавайте да четете, за да откриете 5-те тренда, които според нас ще доминират интериорния дизайн до края на настоящата година.

прочети още

Носталгия към миналото с винтидж обзавеждане на дома

Не е учудващо, че вследствие на носталгията и анемоята, които завладяват обществото ни, най-модерните течения в интериорния дизайн също все по-често използват препратки към отминали епохи.

прочети още

Екодизайн: бъдещето в обзавеждането на дома с устойчиви мебели

Екологичният начин на мислене придобива все по-широка популярност. Тази житейска философия, която цели да намали отпечатъка от човешката дейност върху природата, има дълбоко влияние върху всички аспекти от живота ни, а напоследък все повече и върху сферата на интериорния дизайн.

прочети още

5 смели цветови комбинации за вашия хол 

Днес ще поговорим за максимализма от гледна точка на цветовите комбинации. Ако искате да превърнете своята дневна в изявление на вашата дързост, продължавайте да четете.

прочети още

Тенденции в цветовете в интериорния дизайн за 2024 г.

След дълъг период на смели и експресивни цветови решения, през настъпващата година ще станем свидетели на омекотяване на палитрата и възхитително съчетаване на акцентни цветове с по-спокойни тонове. Ако се вълнувате от най-новите тенденции в цветовите палитри на интериорния дизайн - продължавайте да четете.

прочети още

Красиви и практични мебели за обзавеждане на дома

Вашият дом не е просто място, където живеете, а отражение на вашата индивидуалност и вкус. От първата стъпка през прага, всеки елемент трябва да създава приветлива атмосфера и усещане за уют. Един от ключовите фактори за постигането на тази цел е изборът на подходящи мебели, които безпроблемно съчетават стил и удобство.

прочети още

Популярни интериорни дизайни за спалнята

Независимо дали ще правите цялостен ремонт, или само няколко бързи и лесни актуализации, популярните интериорни дизайни са идеалният начин да добавите малко стил и топлина. Когато става въпрос за създаване на уютна спалня, изборът на цветове, декор, детайли могат да бъдат използвани, за да направят стаята уникална и привлекателна.

прочети още

Готова секция или модулна система – плюсове и минуси

Обзавеждането на всекидневната може да бъде затруднено от множеството налични възможности. За да се опрости процесът, трябва да се вземат предвид два популярни избора – готовите секции и модулни системи.

прочети още

Цветови тенденции за освежаване на интериора

Когато става въпрос за интериорен дизайн, цветовете са от ключово значение за създаването на топла и привлекателна атмосфера във всеки дом.

прочети още

Модерно и практично антре в дома

Първото впечатление е изключително важно. Ето защо трябва да положите и специални усилия за пространството, което ще приветства вашите посетители в дома ви.

прочети още

Тенденции в интериора за 2023

С навлизането в новата година е време да се замислите за това и кои интериорни тенденции ще бъдат популярни през 2023 година.

прочети още

5 идеи за коледни подаръци за дома

Коледа наближава и е време да започнем да мислим какво да подарим. Сезонът на коледните подаръци винаги е стресиращ. Стараем се да измислим подаръци, които са подходящи за човека, на когото искаме да ги подарим.

прочети още

Как да създадем коледен уют у дома?

Отново е Декември! Огледайте се и ще видите красивите светлинки и чудни декорации навсякъде около вас. Заслушайте се и ще чуете веселия звън на коледните звънчета и вълшебните коледни песни, които ни зареждат с настроение за празника.

прочети още

Как да изберете подходящата холна маса за вашия дом?

Често се случва точно холът да бъде любимото местенце у дома. Това е мястото, където отмаряме с книга в ръка или любим филм. Там, където прекарваме безброй часове с любимите си хора.

прочети още

Как да създадем удобен офис кът у дома?

В последните две години, работата от вкъщи се превърна в част от ежедневието на много от служителите в различни сектори. Преместването от офиса на дивана в хола е значителна промяна, която може да окаже негативно влияние върху продуктивността ви и представянето ви на работа. Един от сигурните начини да работите спокойно от вкъщи е да създадете удобен офис кът.

прочети още

Обзавеждане на всекидневната в крайбрежен стил

Искате да придадете на всекидневната си спокойна крайбрежна атмосфера с полъх на морски бриз? Не търсете повече от крайбрежния стил.

прочети още

Как да създадем уютно място за релакс у дома?

В забързания ни живот наличието на уютно кътче, където да се наслаждаваме на заслужена почивка, и което да наричаме свой дом, е от решаващо значение за цялостното ни благосъстояние.

прочети още

Обзавеждане на всекидневна в класически стил

Всекидневната е нещо повече от място, където можете да се отпуснете и да гледате телевизия или да четете книга. Това е място, където семействата се събират, сплотяват се и създават скъпи спомени.

прочети още

Как да създадем перфектната стая за тийнейджър?

Тийнейджърите са в уникален етап от живота, когато жадуват независимост и себеизразяване. Докато растат и съзряват, техните интереси, хобита и стилове се развиват бързо.

прочети още

Цветови тенденции за освежаване на интериора

Когато става въпрос за интериорен дизайн, цветовете са от ключово значение за създаването на топла и привлекателна атмосфера във всеки дом.

прочети още

Нощните шкафчета в спалнята - декоративен елемент или практична мебел

Спалнята е помещението в дома, в което прекарваме най-голяма част от своето време. Леглото е фокусната точка във всяка спалня, но вярваме, че има и още няколко елемента, които допълват цялостната визия, като едно от тях е именно нощното шкафче.

прочети още

Ценни съвети при обзавеждането на спалня

Домът е нашата крепост, а спалнята е неговото светилище. Тя е онова райско място, което в края на дългия ден ви осигурява местенце, където да избягате от всичко, намиращо се навън и да се насладите на пълна почивка.

прочети още

Как да постигнем минимализъм в интериора?

Минимализмът е многозначителен термин, който обхваща много области от нашето познание, което в историята е влизало в контакт с архитектурата, дизайна, литературата, киното, музиката и много други сфери на изкуството.

прочети още

5 свежи идеи за Вашия двор

Разполагате с дворно пространство, но все още не сте успели да му се насладите максимално? Има много различни варианти, за да направите пространството навън много приятно, уютно и подходящо за летните дни и вечери.

прочети още

Превърни терасата в любимо място за почивка

Топлите летни дни вече се усещат, а това е добра новина на всички притежатели на тераса. Независимо дали разполагате с просторна или пък много компактна тераса, бихте могли да я преобразите, така че да се превърне във вашето любимо място за почивка.

прочети още

Как да изберем подходящ диван за дома?

Покупката на нов диван за хола е дългосрочна инвестиция за комфорта на цялото семейство, както и за изграждане на уютна атмосфера у дома.

прочети още

5 идеи за обзавеждане на малък апартамент

Малкият апартамент трябва да бъде изключително добре обмислен, за да се оптимизира всеки квадратен метър. Когато сте на прага на нов дом, а той е с минималистичен размер, трябва следвате някои прости съвети, които ще ви помогнат да го превърнете в уютно и приятно място.

прочети още

Бохо стил в обзавеждането

Бохо стилът е една от горещите тенденции в интериора и определено има с какво да привлече вниманието. Той води началото от Франция през XIX в и по-конкретно е вдъхновен от начина на живот на парижките бохеми.

прочети още

Актуални тенденции и цветове в интериора за 2022 година

Новата година е време за промени. Ако една от целите, които сте си поставили за следващите 12 месеца е да обновите дома си и да го превърнете в едно още по-уютно кътче, в което цари стил и приятна атмосфера, то непременно трябва да се запознаете с актуалните тенденции и цветове в интериора през 2022.

прочети още

Как да направите дома си по-уютен за есента?

Септември вече е тук, а с него си отиват и последните летни дни. Време е да се приготвим за есента - сезона, в който дните стават по-къси, по-хладни и по-мрачни, а ние изваждаме грижовно прибраните топли дрехи, ароматни свещи и големите чаши за чай. Предстои да прекарваме все повече време вкъщи, затова сега е идеалният момент да преобразите дома си и да го подготвите за есенния сезон.

прочети още

Есенните тенденции в интериора през 2021

Есенният интериор през 2021-ва година е уютен, топъл, излъчващ хармония и най-важното: все по-близък до природата. Така най-правилно бихме могли да обобщим съвременните тенденции в интериора за есенния сезон тази година.

прочети още

Как да изберем подходяща трапезна маса?

Домът е нашата крепост, мястото за почивка, събиране с приятели, кулинарни изяви, споделяне на времето в прегръдката на любим човек и много други ценни моменти. Затова обзавеждането на дадено помещение и превръщането му в дом е важна задача за мнозина. И напълно разбираемо! Все пак, това е мястото, в което се прекарва изключително много време и е важно да се чувстваме максимално комфортно и удобно в него.

прочети още

Мултифункционални мебели за по-уютен и просторен дом

Домът е нашият естествен мини хабитат - мястото, където се чувстваме най-добре. Затова и уютът е водещ фактор при обзавеждането и декорирането на всяко жилище. Когато разполагате с малко пространство, се появявала проблемът как да го оползотворите максимално, така че да не ви липсва нищо, но и да не се чувствате притиснати от мебелите. Едно практично решение на този проблем са мултифункционалните мебели. Те не само спестяват пространство, но и ще направят атмосферата в дома ви по-приятна и уютна.

прочети още

Съвети за модерна трапезария през 2021

Да създадеш и обзаведеш жилището си по собствен вкус е едно най-личните изживявания и мечта на десетки. Не всяко жилище е дом, но може да бъде превърнато в такъв с малко старание, лично отношение и идеи.

прочети още

5 начина да освежите дома си през 2021 г.

Ако и вие сте си дали новогодишно обещание, че искате да освежите дома си и да го направите още по-уютен, в следващите редове сме подбрали за вас 5 начина как да го постигнете.

прочети още

Ценни съвети за почистването и поддръжката на мебелите

Чистите и добре поддържани мебели допринасят за комфорта и уюта на вашия дом, като създават приятна атмосфера. В последните десетилетия производителите на мебели инвестират все повече в иновативни материали, с желанието да предложат високо качество и разнообразие от модели.

прочети още

Тенденции в интериорния дизайн през 2021

Както добре знаете, интериорният дизайн също се диктува от актуалните тенденции. Те не само правят домът ви красив и модерен, но също така ви помагат да внесете повече уют, хармония и настроение в обзавеждането.

прочети още

Кадифена тапицерия - хитът на 2020

Кадифето е познат материал, който години наред намира заслужено място в интериорния дизайн. Неговата история е богата и ни връща повече от 7 века назад в Китай. Смята се, че именно това е родината на този деликатна и аристократична тъкан.

прочети още

Правилото на числото 3 в интериорния дизайн

Случвало ли ви се е да разглеждате всичките тези списания или дори случайни снимки в интернет, в които мебелите и декорациите създават просто перфектна комбинация? Случвало ли ви се е да опитате да направите нещо подобно и с интериора във вашия дом, но не успявате да постигнете същия резултат? Ако да, то вероятно си мислите, че интериорните дизайнери са родени с изключителен естетически усет.

прочети още

Как да съчетаем мебелите в хола?

Холът е едно от централните места във всеки дом. Това е стаята, където прекарвате голяма част от деня си и искате тя да ви носи приятно усещане за уют и спокойствие.

прочети още

Тъмно сиво, нежна прохлада..вятър в косите, но не на лодка...а авкъщи

Здравейте, мили приятели на мебели Напредък Интериорното решение, което ще ви представим днес, е може би лееееко продиктувано от нетърпението ни към наближаващото любимо лято. Морско синъо фотъойл , стена в цвят " моряшка тениска" хм... да добавим и малко узо за аромат .

прочети още

ТЪМНО ЗЕЛЕНО ..... РОЗОВО...ЗАЩО НЕ? ЛЮБИМ ТРЕНД ЗА 2019Г.

КОГАТО СМЕ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ИЗБОРА ЗА ЦВЯТ НА СТЕНА , ВСИЧКИ НИЕ ЧЕСТО ИЗБИРАМЕ " СИГУРНИТЕ- SAFE" ВАРИАНТИ : БЯЛО ИЛИ НЕУТРАЛЕН ЦВЯТ ОТ ПАЛИТРАТА...НЕНАТРАПЧИВИ, МАЛКО СКУЧНИ, НО ВСЕ ПАК БЕЗОПАСНИ....

прочети още